Maximaal 30 minuten voor een biertje of Sangría op terrassen in Barcelona

Maximaal 30 minuten voor een biertje of Sangría op terrassen in Barcelona
Beeld: 123rf

Maximaal 30 minuten voor een biertje of Sangría op terrassen in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een biertje is 30 minuten, een tapa of maaltijd is 60 tot 90 minuten. Sommige horecaondernemers in Barcelona nemen maatregelen om een doorstroom te hebben op de zeer gewilde terrassen door een tijdslimiet per consumptie te handhaven. Bij andere horecazaken mag je ook al niet meer alleen of met zijn tweeën aan een tafeltje zitten en de vraag is waar is het einde?

Vanwege de nasleep van de corona-pandemie is het in de openlucht op een terras zitten erg populair geworden. Voor de pandemie wilde iedereen in de warme zomer in een gesloten ruimte met airconditioning zitten maar nu is het buiten zitten weer helemaal populair. Het nadeel daarbij is weer dat terrassen meestal minder ruimte hebben dan de binnenruimtes en dat zorgt ervoor dat terrassen al snel vol zijn.

Daarbij komt dan ook nog dat sommige klanten met een drankje heel lang een plek op het terras bezetten terwijl ze amper iets consumeren. Diverse horecaondernemers pikken dat niet meer en nemen maatregelen door klanten te timen. Dat betekent dat vanaf het moment dat je iets nuttigt (of gaat zitten) je een bepaalde tijd hebt om van het terras te genieten.

In deze krant halen ze enkele voorbeelden aan zoals 30 minuten als je iets drinkt op het terras of 60 tot 90 minuten als je een tapa of maaltijd nuttigt maar nooit meer dan 90 minuten. Op deze website wordt wordt geschreven dat het alleen aan een tafeltje zitten bij sommige horecagelegenheden ook al niet meer mag en je dus altijd met zijn tweeën moet zijn. Als het druk is eist men zelfs minimaal vier personen aan een tafel.

Zoals te verwachten zorgen deze tijdslimieten voor veel ergernis bij de klanten die het daar absoluut niet mee eens zijn. Vooralsnog zijn het niet alle horecagelegenheden die een tijdslimiet invoeren maar vaak gebeurt dat eerst bij slechts een handjevol waarna de rest volgt. En zeker in Barcelona waar het in de zomermaanden enorm druk is en waar terrassen om het dagelijkse Spaanse leven te bekijken erg gewild zijn.

Ga naar de inhoud