Deze tiny prefabwoning die binnen drie uur klaar is kost 29.000 euro

Deze tiny prefabwoning die binnen drie uur klaar is kost 29.000 euro
Beeld: NIDUS / web

Deze tiny prefabwoning die binnen drie uur klaar is kost 29.000 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het concept achter de NIDUS-prefabwoning is eigenlijk heel simpel maar tegelijk ook geniaal. Het gaat om een nieuw concept bestaande uit drie of vier modules waardoor twee verschillende woningen van 50 m2 of 88 m2 te bouwen zijn. Het mooie van deze NIDUS-Condor prefab woning is dat deze in drie uur tijd opgebouwd kan worden. Er zijn twee prijzen 29.000 en 49.000 euro (ex BTW), afhankelijk van de vierkante meter. (onderaan dit artikel zijn foto’s en een video te zien)

NIDUS is een bedrijf uit Roemenië dat overal in Europa levert. De NIDUS Condor-prefabwoning is opgebouwd uit geprefabriceerde modules die je kunt configureren volgens jouw voorkeuren zoals de bruikbare oppervlakte, aantal ramen, aantal kamers en locatiekenmerken zoals de oriëntatie van de gevels en de ramen. 

De modules worden in de NIDUS-fabriek in enkele weken gebouwd en in enkele dagen op locatie gemonteerd. Het neerzetten van de modules kost ongeveer drie uur tijd maar daarna moet de rest nog afgewerkt worden. Er zijn twee types te koop afhankelijk van de vierkante meter. De prefabwoningen bestaan uit modules waaronder 1 technische module met badkamer en keuken, 1 of 2 middelste module(es) en 1 eindmodule

Drie modules (29.000 euro)

De drie modules variant biedt ruimte aan twee personen (maximaal 3) en heeft een totale oppervlakte van 50 m2 en een bruikbare oppervlakte van 41 m2. Op de begane grond is de huis/eetkamer, de keuken en de badkamer met douche en toilet te vinden. Op de verdieping is de slaapkamer te vinden met ruimte voor een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Deze variant heeft een prijs van 29.000 euro (ex BTW).

Vier modules (49.000 euro)

De vier modules variant biedt ruimte aan drie personen (maximaal 4) en heeft een totale oppervlakte van 88 m2 met een bruikbare oppervlakte van 70 m2. Op de begane grond is ruimte voor de huis/eetkamer en eventueel een kantoorruimte of kasten, de keuken en de badkamer met douche en toilet. Op de verdieping zijn twee slaapkamers te vinden waar ruimte is voor vier bedden. Deze variant heeft een prijs van 49.000 euro (ex BTW)

Bij de prijzen is niet inbegrepen de landbouwgrond, de fundering, het vervoer, de montage, elektriciteit en sanitair, installaties, wand- en vloerafwerking, de badkamer en keuken, de binnendeuren, trappen en meubels.

Meer informatie, foto’s en tekeningen van de prefabwoningen vindt je HIER op de website van NIDUS. Kijk ook eens op de Facebookpagina van NIDUS om het proces van bouwen te zien. (onderstaande Beelden: NIDUS web / Facebook)

  • condor1
  • condor2
  • condor3
  • condor4
  • condor5
  • condor6
  • condor7
  • condor8

Noot van de redactie: dit artikel is niet gesponsord en is alleen informatief geschreven.

Ga naar de inhoud