Mercadona opent in de zomer langer en op zondag in Spanje

Mercadona opent in de zomer langer en op zondag in Spanje
Beeld: Vilafortuny, Cambrils / SpanjeVandaag

Mercadona opent in de zomer langer en op zondag in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De populaire Spaanse supermarktketen staat erom bekend dat ze strikt zijn met hun openingstijden die normaal het hele jaar door van 9 tot 21.30 uur zijn waarbij de supermarktketen op zondag in principe altijd gesloten is om zo hun personeel de rust te geven. Maar in de zomermaanden is dat een ander verhaal, met name in de toeristische en drukke gebieden.

Sinds 27 juni en tot 29 augustus zijn de meeste Mercadona winkels in Spanje iets langer geopend. De supermarkten gaan zoals altijd om 9 uur open maar zullen 30 minuten later om 22 uur sluiten, in plaats van 21.30 uur. Een half uurtje lijkt niet veel maar kan duizenden klanten extra betekenen en net die 30 minuten extra om een pizza of ijs te halen.

Daarnaast zullen veel Mercadona’s die in met name toeristische of drukke gebieden liggen tijdens de zomer ook op zondag geopend zijn van 9 tot 15 uur. Daarmee volgt de Spaanse keten andere supermarkten zoals de Lidl en Aldi die wel altijd en het hele jaar door op zondagochtend open zijn en in de zomermaanden soms zelfs de hele dag.

Om te weten of ook jouw buurtsupermarkt op zondag geopend is hoef je alleen maar naar de winkel te gaan en zoeken naar de grote spandoeken die ze hebben opgehangen. Je kunt ook naar DEZE website gaan en jouw plaatsnaam intypen om zo naar jouw winkel te gaan en meer informatie over de openingstijden te vinden.

Ga naar de inhoud