Britse toerist die woning in Málaga binnendrong omdat hij diarree had is vrijgesproken

Britse toerist die woning in Málaga binnendrong omdat hij diarree had is vrijgesproken
Beeld: via canva.com

Britse toerist die woning in Málaga binnendrong omdat hij diarree had is vrijgesproken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Recent werd een Britse toerist vrijgesproken in Málaga. De man was beschuldigd van een delict van inbraak, omdat hij het huis van een vrouw in Málaga was binnengegaan zonder haar toestemming en daar bovendien een douche nam. Er werd een jaar gevangenisstraf tegen de man geëist en een boete van 500 euro. 

Dit alles meldt de advocaat van de Brit, Juan Carlos Alcázar Sánchez. Hij meldt ook dat zeven personen voor de onschuld van de man hadden gestemd en dat twee personen vonden dat hij schuldig was. Door de meerderheidsstemming is besloten dat de man vrijgesproken werd. 

Het gebeurde vond plaats in oktober 2021. De verdachte wandelde op de vroege ochtend in een straat in het centrum van Málaga met zijn vrienden toen hij zich opeens niet zo goed voelde. Hij had een probleem met zijn spijsvertering. Dit bleek diarree te zijn. De verdachte besloot toen om het portaal van een gebouw in te gaan en daar vond hij een openstaande deur op de eerste verdieping. 

De eigenaresse van de woning was net even naar buiten gegaan en op dat moment ging de verdachte het huis binnen en nam een douche. Volgens de aanklager had hij bovendien verschillende kasten doorzocht op zoek naar schone kleding. De verdachte zegt dat hij de dame eerst om toegang had verzocht in het Engels, en dat hij had begrepen dat hij naar binnen mocht gaan. 

Toen de dame terugkwam, vond ze de man in haar woning terwijl ze daar naar eigen zeggen geen toestemming voor had gegeven. Daarom belde ze de politie, die de fris gedouchte man arresteerde. Uiteindelijk heeft justitie besloten dat alles slechts een ernstig misverstand was en is de verdachte dus vrijgesproken.

Ga naar de inhoud