Search
menu
Search

Drie lange weekends met optredens tijdens unieke ‘Pirineos Sur’ festival in de Pyreneeën

@FestivalPirineosSur / facebook
Beeld: @FestivalPirineosSur / facebook

Drie lange weekends met optredens tijdens unieke ‘Pirineos Sur’ festival in de Pyreneeën

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Meer dan dertig jaar geleden werd de eerste editie van het Pirineos Sur festival gevierd in het noorden van de provincie Huesca, in het toen verlaten dorpje Lanuza aan het gelijknamige stuwmeer bij Sallent de Gállego. Sindsdien is het een prominente referentie op vlak van internationale muziek. Het festival zorgt elk jaar voor een bescheiden ‘boom’ in het toerisme van de regio. De blikvanger dit jaar is opnieuw het spectaculaire hoofdpodium, dat drijft op het stuwmeer van Lanuza.

Van over de hele wereld zakken muzikanten af naar het festival Pirineos Sur  om een aantal weekends op rij voor internationaal plezier te zorgen. Het voornaamste doel van het festival is bruggen bouwen tussen verschillende culturen, en op die manier om begrip en tolerantie te vragen. Elk jaar komen duizenden personen op het evenement af.

Het festival strekt dit jaar uit over verschillende weekends. Het eerste weekend (7, 8 en 9 juli) staan op het podium Bomba Estéreo, Muerdo, Dj Lord Sassafras op vrijdag; Rubén Blades, La Santa Cecilia en Dj Lord Sassafras op zaterdag en La Pegatina, Chef’Special en Dj Lord Sassafras op zondag. Daarna zijn er weer concerten op 13, 14, 15 en 16 juli met als hoogtepunt Love of Lesbian en Conociendo Russia. Op 20, 21, 22 en 23 juli treden als hoogtepunt Kraftwerk, Luz Casal en Valeria Castro op. Het festival wordt afgesloten op 27, 28 en 29 juli met onder andere de zangeres Rozalén, Silvana Estrada en Luisa Sobral.

Ga naar de inhoud