Duikers moeten automobilisten redden na hevige regenbui in Zaragoza

Duikers moeten automobilisten redden na hevige regenbui in Zaragoza
Beeld: @millares / twitter

Duikers moeten automobilisten redden na hevige regenbui in Zaragoza

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het was voor even paniek in de hoofdstad van Aragón, Zaragoza. Donderdag regende het gedurende 15 minuten zo hevig dat de straten in delen van de stad veranderden in rivieren die alles in haar pad meesleurden. Veel automobilisten zaten vast in het kolkende water en moesten gered worden door duikers en specialisten van de brandweer.

De provincie Zaragoza, inclusief de provinciale hoofdstad, werd donderdagmiddag getroffen door een intense stortbui. Op verschillende plekken in de stad viel in minder dan een uur tijd meer dan 54 liter per vierkante meter. Deze hevige regenval zorgde voor overstromingen op een van de ringwegen en andere straten in Zaragoza, waardoor veel mensen vast kwamen te zitten in hun auto’s. Dit zorgde voor de tussenkomst van zowel de brandweer als duikteams.

Ondanks dat de intense regenbui geen ongevallen met verwondingen heeft veroorzaakt, heeft het wel gevolgen gehad voor de gehele stad. De meest kritieke situatie ontstond op de Z-30 of de ‘Derde Rondweg’, in de omgeving van de Barranco de la Muerte. Hier kwamen talrijke mensen vast te zitten in hun auto’s, wat leidde tot zeer moeilijke momenten. Meer dan tien mensen moesten gered worden uit hun voertuigen of werden vastgehouden aan de bomen langs de weg. Hier werd ook de foto gemaakt die de wereld is rondgegaan in internationale krantenberichten over dit noodweer.

Om deze reddingen uit te voeren werden diverse technieken ingezet. Deze varieerden van het gebruik van touwen tot verticale reddingsoperaties met behulp van een ladderwagen, en een terreinwagen van de brandweer om plaatsen te bereiken waar mensen vastzaten.

Ga naar de inhoud