Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen

Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen
Beeld: Junta de Andalucía

SEVILLA – Er is in Andalusië veel kritiek op de door de Junta gestarte 1,2 miljoen euro kostende campagne tegen partnergeweld. Op foto’s, advertenties, video’s en billboards zijn lachende vrouwen te zien die laten zien dat er niets aan de hand is en dat er na een periode van huiselijk- en partnergeweld gewoon vrolijk verder geleefd kan worden.

Andalusië wordt geregeerd door de conservatieve Partido Popular (PP) en de liberale partij Ciudadanos (C’s) maar dat konden deze twee (centrum)rechtse partijen alleen met de hulp en stemmen van de extreemrechtse partij VOX die blijkbaar veel invloed heeft op de PP en C’s.

Dat is o.a. te merken in de campagne tegen huiselijk geweld of partnergeweld die gevoerd wordt door de Junta de Andalucía. Op verschillende advertenties zijn lachende vrouwen te zien die volgens de makers van de campagne Spaanse slachtoffers zijn van huiselijk geweld. 

Later is echter gebleken dat de vrouwen die al lachend (alsof er niets aan de hand is) te zien zijn buitenlandse modellen zijn wiens foto’s in meerdere reclamecampagnes te zien zijn. Dat is later ook toegegeven door de makers van de campagne waarmee ze hun eerdere leugen bevestigen.

Deze foto’s zijn gekocht bij een dienst die deze op internet verkoopt en zullen niet veel duurder zijn dan 475 euro per foto, zoals men aantoont met een screenshot van het bedrijf Getty Images. Men vraagt zich dan ook af waar de 1,2 miljoen euro naartoe is gegaan. 

Daarnaast menen veel instellingen die dagelijks te maken hebben met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk- en partnergeweld dat het een smakeloze campagne is waarmee eigenlijk wordt aangegeven dat het niets uitmaakt om vrouwen te slaan want daarna leven zij gewoon vrolijk verder, aldus veel personen die online via o.a. Twitter reageren op de campagne.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dat kostte de Junta 475 Euro per snapshot. Want dat zijn het, snapshots van buitenlandse vrouwen. Spaanse vrouwen behoren tot de mooiste ter wereld. Het lijkt erop dat de Junta is het spoor bijster is.

Straks kun je geen lachende vrouw meer vertrouwen in Andalusiė. Geef je ze een pak slaag, lachen ze je ook nog uit.
Blijf altijd lachen, je gaat winnen.

Helemaal met je eens,Mar.
Bovendien zo stompzinnig.

Te triest voor woorden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.