skip to Main Content
Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen
Junta de Andalucía

Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen

SEVILLA – Er is in Andalusië veel kritiek op de door de Junta gestarte 1,2 miljoen euro kostende campagne tegen partnergeweld. Op foto’s, advertenties, video’s en billboards zijn lachende vrouwen te zien die laten zien dat er niets aan de hand is en dat er na een periode van huiselijk- en partnergeweld gewoon vrolijk verder geleefd kan worden.

Andalusië wordt geregeerd door de conservatieve Partido Popular (PP) en de liberale partij Ciudadanos (C’s) maar dat konden deze twee (centrum)rechtse partijen alleen met de hulp en stemmen van de extreemrechtse partij VOX die blijkbaar veel invloed heeft op de PP en C’s.

Dat is o.a. te merken in de campagne tegen huiselijk geweld of partnergeweld die gevoerd wordt door de Junta de Andalucía. Op verschillende advertenties zijn lachende vrouwen te zien die volgens de makers van de campagne Spaanse slachtoffers zijn van huiselijk geweld. 

Later is echter gebleken dat de vrouwen die al lachend (alsof er niets aan de hand is) te zien zijn buitenlandse modellen zijn wiens foto’s in meerdere reclamecampagnes te zien zijn. Dat is later ook toegegeven door de makers van de campagne waarmee ze hun eerdere leugen bevestigen.

Deze foto’s zijn gekocht bij een dienst die deze op internet verkoopt en zullen niet veel duurder zijn dan 475 euro per foto, zoals men aantoont met een screenshot van het bedrijf Getty Images. Men vraagt zich dan ook af waar de 1,2 miljoen euro naartoe is gegaan. 

Daarnaast menen veel instellingen die dagelijks te maken hebben met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk- en partnergeweld dat het een smakeloze campagne is waarmee eigenlijk wordt aangegeven dat het niets uitmaakt om vrouwen te slaan want daarna leven zij gewoon vrolijk verder, aldus veel personen die online via o.a. Twitter reageren op de campagne.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Dat kostte de Junta 475 Euro per snapshot. Want dat zijn het, snapshots van buitenlandse vrouwen. Spaanse vrouwen behoren tot de mooiste ter wereld. Het lijkt erop dat de Junta is het spoor bijster is.

  2. Straks kun je geen lachende vrouw meer vertrouwen in Andalusiė. Geef je ze een pak slaag, lachen ze je ook nog uit.
    Blijf altijd lachen, je gaat winnen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by