Search
menu
Search

Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen

Oeps ... foto ontbreekt!

Campagne Andalusië tegen partnergeweld met lachende fotomodellen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Er is in Andalusië veel kritiek op de door de Junta gestarte 1,2 miljoen euro kostende campagne tegen partnergeweld. Op foto’s, advertenties, video’s en billboards zijn lachende vrouwen te zien die laten zien dat er niets aan de hand is en dat er na een periode van huiselijk- en partnergeweld gewoon vrolijk verder geleefd kan worden.

Andalusië wordt geregeerd door de conservatieve Partido Popular (PP) en de liberale partij Ciudadanos (C’s) maar dat konden deze twee (centrum)rechtse partijen alleen met de hulp en stemmen van de extreemrechtse partij VOX die blijkbaar veel invloed heeft op de PP en C’s.

Dat is o.a. te merken in de campagne tegen huiselijk geweld of partnergeweld die gevoerd wordt door de Junta de Andalucía. Op verschillende advertenties zijn lachende vrouwen te zien die volgens de makers van de campagne Spaanse slachtoffers zijn van huiselijk geweld. 

Later is echter gebleken dat de vrouwen die al lachend (alsof er niets aan de hand is) te zien zijn buitenlandse modellen zijn wiens foto’s in meerdere reclamecampagnes te zien zijn. Dat is later ook toegegeven door de makers van de campagne waarmee ze hun eerdere leugen bevestigen.

Deze foto’s zijn gekocht bij een dienst die deze op internet verkoopt en zullen niet veel duurder zijn dan 475 euro per foto, zoals men aantoont met een screenshot van het bedrijf Getty Images. Men vraagt zich dan ook af waar de 1,2 miljoen euro naartoe is gegaan. 

Daarnaast menen veel instellingen die dagelijks te maken hebben met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk- en partnergeweld dat het een smakeloze campagne is waarmee eigenlijk wordt aangegeven dat het niets uitmaakt om vrouwen te slaan want daarna leven zij gewoon vrolijk verder, aldus veel personen die online via o.a. Twitter reageren op de campagne.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?