Dronken zonder rijbewijs in gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd in Tarragona

In gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd
Beeld: Twitter

TARRAGONA – De Catalaanse politie heeft in Tarragona een 31-jarige Nederlandse automobilist aangehouden op de C-31B autoweg tussen Salou en Tarragona. De aanhouding vond plaats tijdens een controle afgelopen zondag waarbij men de Nederlander dronken achter het stuur aantrof. Daarnaast bleek dat de Nederlander geen rijbewijs had en dat hij in een in Nederland gestolen auto rondreed. Ook werd hij gezocht door de Spaanse justitie.

Rond 11.15 uur op zondag 4 augustus werd de in Spanje wonende Nederlander tijdens een routinecontrole stilgezet. Toen de Nederlandse automobilist ondervraagd werd kwamen de agenten er al snel achter dat de man gedronken had. Uit een alcoholtest bleek dat de man 0,44 mg alcohol per liter uitgeademde lucht had. 

Op hetzelfde moment controleerden de agenten de papieren van de Nederlander waaruit bleek dat het rijbewijs vervalst was waarna ook nog eens geconstateerd werd dat de man nooit een rijbewijs heeft gehad. Bij de controle van de Nederlandse kentekenplaten werd ook geconstateerd dat de auto op 25 mei in Nederland was gestolen.

Tijdens de identificatie van de bestuurder ontdekten de mossos bovendien dat hij vier opsporings- en detentiebevelen had die waren uitgegeven door twee rechtbanken van Arenys de Mar (Barcelona). 

De Nederlander werd dan ook meteen gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis om later voorgeleid te worden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Toevallig weer een Hollander, die denken dat ze overal alles mogelijk. Hollanders op reis zijn de Europese moslims. Denken dat ze alles maar mogen en kunnen doen en als ze gepakt worden weten ze van niets en hebben ze niets gedaan. Steek hem maar een jaartje in de gevangenis. Zal hem goed doen om even na te denken.

Dit riekt naar discriminatie Pierre, je zet twee bevolkingsgroepen te kakken. Terwijl je landgenoten er ook wat van kunnen. https://www.spanjevandaag.com/05/08/2019/dronken-belg-rijdt-tegen-muur-van-hotel-in-salou/

Heb jij iets tegen de ‘Ollanders, Pierre? Ik las namelijk niets van jou na het bericht op SV over de Belg in Calpe die zijn vrouw vermoord had!
Of heb je ook aan vrouwen een hekel?

“…Onderzoek: Nederlandse expats zijn lomp, onbeschoft en arrogant Hoewel je op tal van populaire vakantiebestemmingen als toerist hartelijk wordt ontvangen in een Hollandse kroeg en op elke straathoek – speciaal voor de Nederlanders – frikandellen met vieze mayonaise kunt scoren, zijn we in de vorm van expats minder geliefd. Nederlanders staan in het algemeen te boek als lomp, direct, autoritair en expliciet. Geen verrassing natuurlijk, maar vergis je niet: ons gedrag wordt absoluut niet gewaardeerd in andere culturen. In het boek The Culture Map beschrijft hoogleraar Erin Meyer van (Insead Business School, Frankrijk) aan de hand van indexschema’s en voorbeelden… Lees verder »

Fantastisch, eindelijk weer eens zo’n crimineel opgepakt. Moet er niet aan denken dat zo’n klooioo schade aan anderen toebrengt zonder rijbewijs, vervalste kentekenplaten etc. Tegen dit soort van lui duurt het in Spanje via de Rechtbanken een eeuwigheid voordat men gelijk krijgt laat staan financiële compensatie van een oplichter die geen geld of vermogen heeft. Opsluiten en de sleutel weggooien
.

Ik verbaas mij iedere keer weer dat iemand met zo een strafblad en “gezocht wordt”door de politie (ook in andere Europese landen) zolang buiten schot kunnen blijven.

Als deze crimineel niet dronken, zonder rijbewijs en in een gestolen auto rond reed, liep hij nog steeds vrij rond.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.