Dronken zonder rijbewijs in gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd in Tarragona

Oeps ... foto ontbreekt!

Dronken zonder rijbewijs in gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd in Tarragona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse politie heeft in Tarragona een 31-jarige Nederlandse automobilist aangehouden op de C-31B autoweg tussen Salou en Tarragona. De aanhouding vond plaats tijdens een controle afgelopen zondag waarbij men de Nederlander dronken achter het stuur aantrof. Daarnaast bleek dat de Nederlander geen rijbewijs had en dat hij in een in Nederland gestolen auto rondreed. Ook werd hij gezocht door de Spaanse justitie.

Rond 11.15 uur op zondag 4 augustus werd de in Spanje wonende Nederlander tijdens een routinecontrole stilgezet. Toen de Nederlandse automobilist ondervraagd werd kwamen de agenten er al snel achter dat de man gedronken had. Uit een alcoholtest bleek dat de man 0,44 mg alcohol per liter uitgeademde lucht had. 

Op hetzelfde moment controleerden de agenten de papieren van de Nederlander waaruit bleek dat het rijbewijs vervalst was waarna ook nog eens geconstateerd werd dat de man nooit een rijbewijs heeft gehad. Bij de controle van de Nederlandse kentekenplaten werd ook geconstateerd dat de auto op 25 mei in Nederland was gestolen.

Tijdens de identificatie van de bestuurder ontdekten de mossos bovendien dat hij vier opsporings- en detentiebevelen had die waren uitgegeven door twee rechtbanken van Arenys de Mar (Barcelona). 

De Nederlander werd dan ook meteen gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis om later voorgeleid te worden.

Ga naar de inhoud