skip to Main Content
Dronken zonder rijbewijs in gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd in Tarragona
Twitter

Dronken zonder rijbewijs in gestolen auto rijdende Nederlander gearresteerd in Tarragona

TARRAGONA – De Catalaanse politie heeft in Tarragona een 31-jarige Nederlandse automobilist aangehouden op de C-31B autoweg tussen Salou en Tarragona. De aanhouding vond plaats tijdens een controle afgelopen zondag waarbij men de Nederlander dronken achter het stuur aantrof. Daarnaast bleek dat de Nederlander geen rijbewijs had en dat hij in een in Nederland gestolen auto rondreed. Ook werd hij gezocht door de Spaanse justitie.

Rond 11.15 uur op zondag 4 augustus werd de in Spanje wonende Nederlander tijdens een routinecontrole stilgezet. Toen de Nederlandse automobilist ondervraagd werd kwamen de agenten er al snel achter dat de man gedronken had. Uit een alcoholtest bleek dat de man 0,44 mg alcohol per liter uitgeademde lucht had. 

Op hetzelfde moment controleerden de agenten de papieren van de Nederlander waaruit bleek dat het rijbewijs vervalst was waarna ook nog eens geconstateerd werd dat de man nooit een rijbewijs heeft gehad. Bij de controle van de Nederlandse kentekenplaten werd ook geconstateerd dat de auto op 25 mei in Nederland was gestolen.

Tijdens de identificatie van de bestuurder ontdekten de mossos bovendien dat hij vier opsporings- en detentiebevelen had die waren uitgegeven door twee rechtbanken van Arenys de Mar (Barcelona). 

De Nederlander werd dan ook meteen gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis om later voorgeleid te worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Toevallig weer een Hollander, die denken dat ze overal alles mogelijk. Hollanders op reis zijn de Europese moslims. Denken dat ze alles maar mogen en kunnen doen en als ze gepakt worden weten ze van niets en hebben ze niets gedaan. Steek hem maar een jaartje in de gevangenis. Zal hem goed doen om even na te denken.

  1. Heb jij iets tegen de ‘Ollanders, Pierre? Ik las namelijk niets van jou na het bericht op SV over de Belg in Calpe die zijn vrouw vermoord had!
   Of heb je ook aan vrouwen een hekel?

  2. “…Onderzoek: Nederlandse expats zijn lomp, onbeschoft en arrogant
   Hoewel je op tal van populaire vakantiebestemmingen als toerist hartelijk wordt ontvangen in een Hollandse kroeg en op elke straathoek – speciaal voor de Nederlanders – frikandellen met vieze mayonaise kunt scoren, zijn we in de vorm van expats minder geliefd.
   Nederlanders staan in het algemeen te boek als lomp, direct, autoritair en expliciet. Geen verrassing natuurlijk, maar vergis je niet: ons gedrag wordt absoluut niet gewaardeerd in andere culturen. In het boek The Culture Map beschrijft hoogleraar Erin Meyer van (Insead Business School, Frankrijk) aan de hand van indexschema’s en voorbeelden uit het werkveld hoe slecht wij scoren in het buitenland. …” (manners.nl)

   Pierre overdrijft natuurlijk, maar als jullie het zelf zeggen … 🙂

 2. Fantastisch, eindelijk weer eens zo’n crimineel opgepakt. Moet er niet aan denken dat zo’n klooioo schade aan anderen toebrengt zonder rijbewijs, vervalste kentekenplaten etc. Tegen dit soort van lui duurt het in Spanje via de Rechtbanken een eeuwigheid voordat men gelijk krijgt laat staan financiële compensatie van een oplichter die geen geld of vermogen heeft. Opsluiten en de sleutel weggooien
  .

  1. Ik verbaas mij iedere keer weer dat iemand met zo een strafblad en “gezocht wordt”door de politie (ook in andere Europese landen) zolang buiten schot kunnen blijven.

   1. Als deze crimineel niet dronken, zonder rijbewijs en in een gestolen auto rond reed, liep hij nog steeds vrij rond.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by