Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona

Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona
Beeld: FACCT / Facebook

TARRAGONA – In Spanje schrijft men over een Final Feliz wat omschreven kan worden als Happy End of gelukkig einde van een verhaal. Dat verhaal heeft als hoofdrol de Perzische kat Clochette en haar woongenoten Philippe en Martine, alledrie afkomstig uit België. 

Philippe, Martine en Clochette waren op de terugreis van een vakantie in Spanje en maakten op de route naar België een tussenstop bij de langs de AP-7 snelweg gelegen tankstation en parkeerplaats Médol, nabij Tarragona. Omdat het een lange reis zou worden wilden Philippe en Martine even de benen strekken en natuurlijk moest ook de meegereisde kat Clochette even uit de transportbox.

Op het moment dat de Perzische kat echter uit de transportbox was hoorde het drietal een hard geluid waarop de kat er geschrokken vandoor ging en uit het gezichtsveld van Philippe en Martine verdween. Het Belgische stel begon meteen met de zoektocht naar Clochette maar de kat werd niet gevonden.

Philippe en Martine gingen er vanuit dat iemand de mooie, lieve en aanhankelijke kat had meegenomen en dat ze Clochette nooit meer terug zouden zien. Helaas moest de terugreis naar België voortgezet worden en dus besloot het stel diep treurig te vertrekken, dit keer zonder hun trouwe kat Clochette.

De dag na dit voorval werd de kat echter gezien door een medewerker van het tankstation Médol. Aangezien hij niet wist wat hij moest doen had hij Clochette opgesloten in het toilet en werd hulp gevraagd aan de Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona (FACCT) die meteen in actie kwam.

Net zoals altijd in dit gevallen controleerden de medewerkers of de kat een identificatiechip had en wonder boven wonder was dat het geval. Dat is volgens de FACCT uitzonderlijk want slechts 10% van alle katten heeft een identificatiechip. Er werd meteen gezocht in de Catalaanse database van huisdieren maar er werd niets gevonden. Daarna zocht men in de Spaanse database en werd er ook niets gevonden.

Daarna probeerde men het in het Europese netwerk Europetnet waar men wel op de eigenaren van Clochette stuitte en men er achter kwam dat de kat uit België kwam. Er werd contact gezocht met Philippe en Martine die hun oren niet konden geloven met dit geweldige nieuws. 

De kat Clochette werd daarna met het vliegtuig naar België gestuurd waar Philippe en Martine hun huisgenoot ophaalden en er een Happy End of Final Feliz was van dit verhaal.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wij hebben onze Spaanse dierenarts onlangs gevraagd of hij onze gegevens van onze honden kan terugvinden met de identificatiechip bij wijze van een test.
Wat bleek nu dat het opzoeken in verschillende databases niets werd gevonden. Wij gaan ze dus laten registreren in Spanje en eens navraag doen in België voor die registratie.
Blijkt dus dat een dier wel een identificatiechip kan hebben maar dat is dus GEEN garantie dat het ook in “een” database zit want er zijn er verschillende.

wat een mooi verhaal !!!!!1
Iedereen gelukkig !!

Wel vreemd dat de baasjes al zo snel besloten hebben weer verder te rijden zonder verder een zoektocht in te stellen! Als je kind wegloopt besluit je toch ook niet dat je er ‘helaas’ vandoor moet? Dankzij liefde van tankbediende is dit goed afgelopen, maar liep de kat niet weg wellicht omdat zijn baasjes zo weinig voor hem over hebben??? Azrael

Het lijkt wel een sprookje

Prachtig, hartverwarmend nieuws

Wie laat er nu zijn kat los lopen als je weet dat dees gevaarlijk is het is thuis in eigenomgeving al zo gevaarlijk. Het is zeker niet de 1ste keer dat zo iets gebeurt. En meestal is er geen happy end, maar komen de poezels tragisch aan hun einde of worden het zwervers die hard moeten knokken om te overleven ???

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.