Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona
Beeld: FACCT / Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – In Spanje schrijft men over een Final Feliz wat omschreven kan worden als Happy End of gelukkig einde van een verhaal. Dat verhaal heeft als hoofdrol de Perzische kat Clochette en haar woongenoten Philippe en Martine, alledrie afkomstig uit België. 

Philippe, Martine en Clochette waren op de terugreis van een vakantie in Spanje en maakten op de route naar België een tussenstop bij de langs de AP-7 snelweg gelegen tankstation en parkeerplaats Médol, nabij Tarragona. Omdat het een lange reis zou worden wilden Philippe en Martine even de benen strekken en natuurlijk moest ook de meegereisde kat Clochette even uit de transportbox.

Op het moment dat de Perzische kat echter uit de transportbox was hoorde het drietal een hard geluid waarop de kat er geschrokken vandoor ging en uit het gezichtsveld van Philippe en Martine verdween. Het Belgische stel begon meteen met de zoektocht naar Clochette maar de kat werd niet gevonden.

Philippe en Martine gingen er vanuit dat iemand de mooie, lieve en aanhankelijke kat had meegenomen en dat ze Clochette nooit meer terug zouden zien. Helaas moest de terugreis naar België voortgezet worden en dus besloot het stel diep treurig te vertrekken, dit keer zonder hun trouwe kat Clochette.

De dag na dit voorval werd de kat echter gezien door een medewerker van het tankstation Médol. Aangezien hij niet wist wat hij moest doen had hij Clochette opgesloten in het toilet en werd hulp gevraagd aan de Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona (FACCT) die meteen in actie kwam.

Net zoals altijd in dit gevallen controleerden de medewerkers of de kat een identificatiechip had en wonder boven wonder was dat het geval. Dat is volgens de FACCT uitzonderlijk want slechts 10% van alle katten heeft een identificatiechip. Er werd meteen gezocht in de Catalaanse database van huisdieren maar er werd niets gevonden. Daarna zocht men in de Spaanse database en werd er ook niets gevonden.

Daarna probeerde men het in het Europese netwerk Europetnet waar men wel op de eigenaren van Clochette stuitte en men er achter kwam dat de kat uit België kwam. Er werd contact gezocht met Philippe en Martine die hun oren niet konden geloven met dit geweldige nieuws. 

De kat Clochette werd daarna met het vliegtuig naar België gestuurd waar Philippe en Martine hun huisgenoot ophaalden en er een Happy End of Final Feliz was van dit verhaal.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.