Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona

Oeps ... foto ontbreekt!

Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In Spanje schrijft men over een Final Feliz wat omschreven kan worden als Happy End of gelukkig einde van een verhaal. Dat verhaal heeft als hoofdrol de Perzische kat Clochette en haar woongenoten Philippe en Martine, alledrie afkomstig uit België. 

Philippe, Martine en Clochette waren op de terugreis van een vakantie in Spanje en maakten op de route naar België een tussenstop bij de langs de AP-7 snelweg gelegen tankstation en parkeerplaats Médol, nabij Tarragona. Omdat het een lange reis zou worden wilden Philippe en Martine even de benen strekken en natuurlijk moest ook de meegereisde kat Clochette even uit de transportbox.

Op het moment dat de Perzische kat echter uit de transportbox was hoorde het drietal een hard geluid waarop de kat er geschrokken vandoor ging en uit het gezichtsveld van Philippe en Martine verdween. Het Belgische stel begon meteen met de zoektocht naar Clochette maar de kat werd niet gevonden.

Philippe en Martine gingen er vanuit dat iemand de mooie, lieve en aanhankelijke kat had meegenomen en dat ze Clochette nooit meer terug zouden zien. Helaas moest de terugreis naar België voortgezet worden en dus besloot het stel diep treurig te vertrekken, dit keer zonder hun trouwe kat Clochette.

De dag na dit voorval werd de kat echter gezien door een medewerker van het tankstation Médol. Aangezien hij niet wist wat hij moest doen had hij Clochette opgesloten in het toilet en werd hulp gevraagd aan de Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona (FACCT) die meteen in actie kwam.

Net zoals altijd in dit gevallen controleerden de medewerkers of de kat een identificatiechip had en wonder boven wonder was dat het geval. Dat is volgens de FACCT uitzonderlijk want slechts 10% van alle katten heeft een identificatiechip. Er werd meteen gezocht in de Catalaanse database van huisdieren maar er werd niets gevonden. Daarna zocht men in de Spaanse database en werd er ook niets gevonden.

Daarna probeerde men het in het Europese netwerk Europetnet waar men wel op de eigenaren van Clochette stuitte en men er achter kwam dat de kat uit België kwam. Er werd contact gezocht met Philippe en Martine die hun oren niet konden geloven met dit geweldige nieuws. 

De kat Clochette werd daarna met het vliegtuig naar België gestuurd waar Philippe en Martine hun huisgenoot ophaalden en er een Happy End of Final Feliz was van dit verhaal.

Ga naar de inhoud