skip to Main Content
Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona
FACCT / Facebook

Happy End voor ontsnapte Belgische kat in Tarragona

TARRAGONA – In Spanje schrijft men over een Final Feliz wat omschreven kan worden als Happy End of gelukkig einde van een verhaal. Dat verhaal heeft als hoofdrol de Perzische kat Clochette en haar woongenoten Philippe en Martine, alledrie afkomstig uit België. 

Philippe, Martine en Clochette waren op de terugreis van een vakantie in Spanje en maakten op de route naar België een tussenstop bij de langs de AP-7 snelweg gelegen tankstation en parkeerplaats Médol, nabij Tarragona. Omdat het een lange reis zou worden wilden Philippe en Martine even de benen strekken en natuurlijk moest ook de meegereisde kat Clochette even uit de transportbox.

Op het moment dat de Perzische kat echter uit de transportbox was hoorde het drietal een hard geluid waarop de kat er geschrokken vandoor ging en uit het gezichtsveld van Philippe en Martine verdween. Het Belgische stel begon meteen met de zoektocht naar Clochette maar de kat werd niet gevonden.

Philippe en Martine gingen er vanuit dat iemand de mooie, lieve en aanhankelijke kat had meegenomen en dat ze Clochette nooit meer terug zouden zien. Helaas moest de terugreis naar België voortgezet worden en dus besloot het stel diep treurig te vertrekken, dit keer zonder hun trouwe kat Clochette.

De dag na dit voorval werd de kat echter gezien door een medewerker van het tankstation Médol. Aangezien hij niet wist wat hij moest doen had hij Clochette opgesloten in het toilet en werd hulp gevraagd aan de Fundació Animals de Companyia del Camp de Tarragona (FACCT) die meteen in actie kwam.

Net zoals altijd in dit gevallen controleerden de medewerkers of de kat een identificatiechip had en wonder boven wonder was dat het geval. Dat is volgens de FACCT uitzonderlijk want slechts 10% van alle katten heeft een identificatiechip. Er werd meteen gezocht in de Catalaanse database van huisdieren maar er werd niets gevonden. Daarna zocht men in de Spaanse database en werd er ook niets gevonden.

Daarna probeerde men het in het Europese netwerk Europetnet waar men wel op de eigenaren van Clochette stuitte en men er achter kwam dat de kat uit België kwam. Er werd contact gezocht met Philippe en Martine die hun oren niet konden geloven met dit geweldige nieuws. 

De kat Clochette werd daarna met het vliegtuig naar België gestuurd waar Philippe en Martine hun huisgenoot ophaalden en er een Happy End of Final Feliz was van dit verhaal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Wij hebben onze Spaanse dierenarts onlangs gevraagd of hij onze gegevens van onze honden kan terugvinden met de identificatiechip bij wijze van een test.
    Wat bleek nu dat het opzoeken in verschillende databases niets werd gevonden. Wij gaan ze dus laten registreren in Spanje en eens navraag doen in België voor die registratie.
    Blijkt dus dat een dier wel een identificatiechip kan hebben maar dat is dus GEEN garantie dat het ook in “een” database zit want er zijn er verschillende.

    1. Wel vreemd dat de baasjes al zo snel besloten hebben weer verder te rijden zonder verder een zoektocht in te stellen! Als je kind wegloopt besluit je toch ook niet dat je er ‘helaas’ vandoor moet? Dankzij liefde van tankbediende is dit goed afgelopen, maar liep de kat niet weg wellicht omdat zijn baasjes zo weinig voor hem over hebben??? Azrael

    1. Wie laat er nu zijn kat los lopen als je weet dat dees gevaarlijk is het is thuis in eigenomgeving al zo gevaarlijk. Het is zeker niet de 1ste keer dat zo iets gebeurt. En meestal is er geen happy end, maar komen de poezels tragisch aan hun einde of worden het zwervers die hard moeten knokken om te overleven 😢😢😢

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by