skip to Main Content
Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 haltes
Voorbeeldfoto / Tram Barcelona

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 haltes

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein als deze eenmaal over het nieuwe spoor Corredor Mediterráneo zal gaan rijden bij de kustplaatsen Cambrils, Salou en Tarragona. Er wordt nog steeds gesproken over de tren-tranvía ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Cambrils moet gaan afleggen en nu is er bekend geworden waar deze tram zal gaan stoppen.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaats Cambrils via een trein-tram. Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en al jaren voor problemen zorgt.

Als de nieuwe treindienst van start gaat op de het nieuw aangelegde spoorwegnetwerk van de Corredor Mediterráneo dat via Cambrils met een boog om Salou en deels Tarragona gaat richting Barcelona, zal Salou geen treinstation meer hebben en zal Tarragona minder treinen op bezoek krijgen. Cambrils zal het enige treinstation zijn waar net een nieuw station is aangelegd.

Haltes

De nieuwe mogelijke trein-tram zal een traject afleggen van 18,7 km en 11 haltes of stations krijgen. Er zijn 4 haltes in Cambrils (waaronder ook in de toeristische/woonwijk Vilafortuny), 4 haltes in Salou (waaronder ook bij PortAventura en het politiekantoor Vila-Seca/Salou) en dan in de wijk Serrallo in Tarragona en bij het treinstation van deze regionale hoofdstad.

De Catalaanse Ferrocarrils de Catalunya de la Generalitat (FGC) heeft bekend gemaakt dat er twee bedrijven zullen zijn die twee stukken van deze trein-tram route zullen beheren. Het eerste deel gaat van Cambrils tot en met PortAventura en is 8,5 km lang en het tweede deel gaat van PortAventura naar het station in Tarragona wat 10,2 km lang is.

In principe waren er plannen om een trein-tram lijn aan te leggen op het actuele treinspoor dat van Mont-roig del Camp (aan het strand, daar waar de campings te vinden zijn) tot aan het vliegveld van Reus en het Ave treinstation Camp de Tarragona gaat. Die plannen zijn voorlopig in de ijskast gezet en men richt zich nu op het traject Tarragona-Cambrils met een mogelijke uitbreiding naar Mont-roig del Camp.

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 stops
Diari Més

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ja ja morgen ,morgen morgen dat is Spanje ,al jaren belooft de trein die door de campings loopt weg te doen ,de nieuwe spoorlijn ligt daar al 2jaar in mont-roig del camp op wat wachten ze ,voor al die campeerders zou het wel rustiger zijn en Veiliger ,nu lopen de mensen in zomaar over de treinreels 😏niet normaal he ,ook voor de campings binnen te rijden een echte opgave ,dus veel beloven maar er verandert niets 😳🤔

  2. Iemand enig idee waarom de treinen nog steeds niet op de nieuwe sporen rijden?
    Het zou eerst eind 2018 gebeuren, dan weer ten laatste in de lente van 2019, ….

  3. Als je stevig doorloopt ben je er waarschijnlijk in dezelfde tijd.
    Hier wordt natuurlijk al jaaaaaaaren over gesproken. Of het er ooit van zal komen? We wachten het af. Als ik zie hoeveel mensen er in- en uit de trein stappen in Salou, zal dit voor hun nog een tegenvaller zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by