Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 haltes

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 stops
Beeld: Voorbeeldfoto / Tram Barcelona

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 haltes

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein als deze eenmaal over het nieuwe spoor Corredor Mediterráneo zal gaan rijden bij de kustplaatsen Cambrils, Salou en Tarragona. Er wordt nog steeds gesproken over de tren-tranvía ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Cambrils moet gaan afleggen en nu is er bekend geworden waar deze tram zal gaan stoppen.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaats Cambrils via een trein-tram . Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en al jaren voor problemen zorgt.

Als de nieuwe treindienst van start gaat op de het nieuw aangelegde spoorwegnetwerk van de Corredor Mediterráneo dat via Cambrils met een boog om Salou en deels Tarragona gaat richting Barcelona, zal Salou geen treinstation meer hebben en zal Tarragona minder treinen op bezoek krijgen. Cambrils zal het enige treinstation zijn waar net een nieuw station is aangelegd.

Haltes

De nieuwe mogelijke trein-tram zal een traject afleggen van 18,7 km en 11 haltes of stations krijgen. Er zijn 4 haltes in Cambrils (waaronder ook in de toeristische/woonwijk Vilafortuny), 4 haltes in Salou (waaronder ook bij PortAventura en het politiekantoor Vila-Seca/Salou) en dan in de wijk Serrallo in Tarragona en bij het treinstation van deze regionale hoofdstad.

De Catalaanse Ferrocarrils de Catalunya de la Generalitat (FGC) heeft bekend gemaakt dat er twee bedrijven zullen zijn die twee stukken van deze trein-tram route zullen beheren. Het eerste deel gaat van Cambrils tot en met PortAventura en is 8,5 km lang en het tweede deel gaat van PortAventura naar het station in Tarragona wat 10,2 km lang is.

In principe waren er plannen om een trein-tram lijn aan te leggen op het actuele treinspoor dat van Mont-roig del Camp (aan het strand, daar waar de campings te vinden zijn) tot aan het vliegveld van Reus en het Ave treinstation Camp de Tarragona gaat. Die plannen zijn voorlopig in de ijskast gezet en men richt zich nu op het traject Tarragona-Cambrils met een mogelijke uitbreiding naar Mont-roig del Camp.

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 stops
Diari Més
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.