Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 haltes

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 stops
Beeld: Voorbeeldfoto / Tram Barcelona

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein als deze eenmaal over het nieuwe spoor Corredor Mediterráneo zal gaan rijden bij de kustplaatsen Cambrils, Salou en Tarragona. Er wordt nog steeds gesproken over de tren-tranvía ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Cambrils moet gaan afleggen en nu is er bekend geworden waar deze tram zal gaan stoppen.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaats Cambrils via een trein-tram. Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en al jaren voor problemen zorgt.

Als de nieuwe treindienst van start gaat op de het nieuw aangelegde spoorwegnetwerk van de Corredor Mediterráneo dat via Cambrils met een boog om Salou en deels Tarragona gaat richting Barcelona, zal Salou geen treinstation meer hebben en zal Tarragona minder treinen op bezoek krijgen. Cambrils zal het enige treinstation zijn waar net een nieuw station is aangelegd.

Haltes

De nieuwe mogelijke trein-tram zal een traject afleggen van 18,7 km en 11 haltes of stations krijgen. Er zijn 4 haltes in Cambrils (waaronder ook in de toeristische/woonwijk Vilafortuny), 4 haltes in Salou (waaronder ook bij PortAventura en het politiekantoor Vila-Seca/Salou) en dan in de wijk Serrallo in Tarragona en bij het treinstation van deze regionale hoofdstad.

De Catalaanse Ferrocarrils de Catalunya de la Generalitat (FGC) heeft bekend gemaakt dat er twee bedrijven zullen zijn die twee stukken van deze trein-tram route zullen beheren. Het eerste deel gaat van Cambrils tot en met PortAventura en is 8,5 km lang en het tweede deel gaat van PortAventura naar het station in Tarragona wat 10,2 km lang is.

In principe waren er plannen om een trein-tram lijn aan te leggen op het actuele treinspoor dat van Mont-roig del Camp (aan het strand, daar waar de campings te vinden zijn) tot aan het vliegveld van Reus en het Ave treinstation Camp de Tarragona gaat. Die plannen zijn voorlopig in de ijskast gezet en men richt zich nu op het traject Tarragona-Cambrils met een mogelijke uitbreiding naar Mont-roig del Camp.

Toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils krijgt 11 stops
Diari Més

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ja ja morgen ,morgen morgen dat is Spanje ,al jaren belooft de trein die door de campings loopt weg te doen ,de nieuwe spoorlijn ligt daar al 2jaar in mont-roig del camp op wat wachten ze ,voor al die campeerders zou het wel rustiger zijn en Veiliger ,nu lopen de mensen in zomaar over de treinreels ?niet normaal he ,ook voor de campings binnen te rijden een echte opgave ,dus veel beloven maar er verandert niets ??

Iemand enig idee waarom de treinen nog steeds niet op de nieuwe sporen rijden?
Het zou eerst eind 2018 gebeuren, dan weer ten laatste in de lente van 2019, ….

Als je stevig doorloopt ben je er waarschijnlijk in dezelfde tijd.
Hier wordt natuurlijk al jaaaaaaaren over gesproken. Of het er ooit van zal komen? We wachten het af. Als ik zie hoeveel mensen er in- en uit de trein stappen in Salou, zal dit voor hun nog een tegenvaller zijn.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.