skip to Main Content
Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan
Freepik

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

BARCELONA – Het mag volgens een het anti-discriminatie kantoor van Barcelona niet verboden zijn om topless te zwemmen en zonnebaden bij openbare zwembaden in de Catalaanse stad Barcelona en omgeving. Het verbieden van topless zwemmen zou namelijk discriminatie zijn, aldus het kantoor dat toeziet op discriminatie.

De vereniging Mugrons Lliures (Pezones Libres) wat vrij vertaald vrije tepels betekent heeft namelijk een klacht ingediend bij het Oficina per la No Discriminació van de gemeente Barcelona.

De gemeente heeft naar alle openbare zwembaden in Barcelona een brief gestuurd waarin staat dat het topless zwemmen en zonnebaden altijd is toegestaan. Feit is dat dit nooit verboden is geweest maar blijkbaar waren er bij een of meerdere zwembaden problemen toen vrouwen topless wilden zwemmen.

Volgens de norm is het topless zwemmen toegestaan maar er was door diverse zwembad gebruiksters geklaagd dat er borden te zien waren waarop een topless verbod stond, iets dat dus vanwege discriminatie niet is toegestaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. …ik zou zeggen Toon, verbrand al je kleren en gooi je gelijk je schoenen weg…dan loop ook gewoon naakt over straat en ga naakt naar je werk.
  We zijn ook niet geboren met een horloge om onze pols…moet ik mij nu schamen dat ik met een horloge om rondloop?
  Gr.Brian

 2. Nooit problemen gezien bij naaktrecreatie. Enkel daar waar textiel en naakt tesamen zijn, wordt naakt bekritiseerd. Moeten wij ons dan schamen omdat we naakt ter wereld zijn gekomen?

 3. 2 opmerkingen
  Zie geen probleem als iemand in een openbaar zwembad topless wil zonnen en zwemmen
  Zie geen probleem om je bovenstuk aan te houden als dat de regel daar is

 4. Maar goed dat dit eens duidelijk gesteld wordt. Mogelijke immigranten zet dit kwaad bloed maar, zij moeten eindelijk beseffen dat onze cultuur primeert.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by