Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan
Beeld: Freepik

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het mag volgens een het anti-discriminatie kantoor van Barcelona niet verboden zijn om topless te zwemmen en zonnebaden bij openbare zwembaden in de Catalaanse stad Barcelona en omgeving. Het verbieden van topless zwemmen zou namelijk discriminatie zijn, aldus het kantoor dat toeziet op discriminatie.

De vereniging Mugrons Lliures (Pezones Libres) wat vrij vertaald vrije tepels betekent heeft namelijk een klacht ingediend bij het Oficina per la No Discriminació van de gemeente Barcelona.

De gemeente heeft naar alle openbare zwembaden in Barcelona een brief gestuurd waarin staat dat het topless zwemmen en zonnebaden altijd is toegestaan. Feit is dat dit nooit verboden is geweest maar blijkbaar waren er bij een of meerdere zwembaden problemen toen vrouwen topless wilden zwemmen.

Volgens de norm is het topless zwemmen toegestaan maar er was door diverse zwembad gebruiksters geklaagd dat er borden te zien waren waarop een topless verbod stond, iets dat dus vanwege discriminatie niet is toegestaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.