Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan
Beeld: Freepik

BARCELONA – Het mag volgens een het anti-discriminatie kantoor van Barcelona niet verboden zijn om topless te zwemmen en zonnebaden bij openbare zwembaden in de Catalaanse stad Barcelona en omgeving. Het verbieden van topless zwemmen zou namelijk discriminatie zijn, aldus het kantoor dat toeziet op discriminatie.

De vereniging Mugrons Lliures (Pezones Libres) wat vrij vertaald vrije tepels betekent heeft namelijk een klacht ingediend bij het Oficina per la No Discriminació van de gemeente Barcelona.

De gemeente heeft naar alle openbare zwembaden in Barcelona een brief gestuurd waarin staat dat het topless zwemmen en zonnebaden altijd is toegestaan. Feit is dat dit nooit verboden is geweest maar blijkbaar waren er bij een of meerdere zwembaden problemen toen vrouwen topless wilden zwemmen.

Volgens de norm is het topless zwemmen toegestaan maar er was door diverse zwembad gebruiksters geklaagd dat er borden te zien waren waarop een topless verbod stond, iets dat dus vanwege discriminatie niet is toegestaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
brianvanhees@hotmail.com

…ik zou zeggen Toon, verbrand al je kleren en gooi je gelijk je schoenen weg…dan loop ook gewoon naakt over straat en ga naakt naar je werk.
We zijn ook niet geboren met een horloge om onze pols…moet ik mij nu schamen dat ik met een horloge om rondloop?
Gr.Brian

Toon

Nooit problemen gezien bij naaktrecreatie. Enkel daar waar textiel en naakt tesamen zijn, wordt naakt bekritiseerd. Moeten wij ons dan schamen omdat we naakt ter wereld zijn gekomen?

Son

2 opmerkingen
Zie geen probleem als iemand in een openbaar zwembad topless wil zonnen en zwemmen
Zie geen probleem om je bovenstuk aan te houden als dat de regel daar is

brianvanhees@hotmail.com

Zo is het maar net!

Stouthuysen b

Maar goed dat dit eens duidelijk gesteld wordt. Mogelijke immigranten zet dit kwaad bloed maar, zij moeten eindelijk beseffen dat onze cultuur primeert.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.