Search
menu
Search

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

Oeps ... foto ontbreekt!

Topless in openbare zwembaden Barcelona toegestaan

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het mag volgens een het anti-discriminatie kantoor van Barcelona niet verboden zijn om topless te zwemmen en zonnebaden bij openbare zwembaden in de Catalaanse stad Barcelona en omgeving. Het verbieden van topless zwemmen zou namelijk discriminatie zijn, aldus het kantoor dat toeziet op discriminatie.

De vereniging Mugrons Lliures (Pezones Libres) wat vrij vertaald vrije tepels betekent heeft namelijk een klacht ingediend bij het Oficina per la No Discriminació van de gemeente Barcelona.

De gemeente heeft naar alle openbare zwembaden in Barcelona een brief gestuurd waarin staat dat het topless zwemmen en zonnebaden altijd is toegestaan. Feit is dat dit nooit verboden is geweest maar blijkbaar waren er bij een of meerdere zwembaden problemen toen vrouwen topless wilden zwemmen.

Volgens de norm is het topless zwemmen toegestaan maar er was door diverse zwembad gebruiksters geklaagd dat er borden te zien waren waarop een topless verbod stond, iets dat dus vanwege discriminatie niet is toegestaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?