Aantal natuur- en bosbranden dit jaar met 43% verminderd

Aantal natuur- en bosbranden dit jaar met 43% vermindert
Beeld: Twitter

Aantal natuur- en bosbranden dit jaar met 43% verminderd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met alle ellende dit jaar vanwege de corona-crisis is er toch een beetje goed nieuws want het aantal natuur- en bosbranden in Spanje is met 43% verminderd ten opzichte van dezelfde periode in 2019. 

Tussen 1 januari en 26 juli is 21.132 hectare natuur door natuur- en bosbranden vernield wat 62% minder is dan dezelfde periode in 2019 toen er eind juli al 56.212 hectare natuur was verwoest. Gekeken naar de afgelopen 10 jaar is het aantal verwoeste natuur (47.994 hectare) ook met 56% verminderd.

Er vonden tot 26 juli dit jaar 4.411 natuur- en bosbranden plaats in Spanje terwijl dat in dezelfde periode in 2019 nog 7.781 branden waren en de afgelopen 10 jaar gemiddeld 6.759 natuur- en bosbranden.

Er vonden dit jaar 2.757 kleine natuurbranden plaats (conatos) en 1.654 natuur- en bosbranden met een verwoeste oppervlakte van één hectare en 256 branden van meer dan 30 hectare. Er hebben 4 natuur- en bosbranden plaatsgevonden met meer dan 500 hectare verwoeste natuur.

Het merendeel van de natuur- en bos branden vond plaats in het bosrijk gebied in het noordwesten van het land terwijl er in het Middellandse Zeegebied veel minder bosbranden waren en dit ook op de Canarische Eilanden daalde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.