Woningverkopen Spanje dalen in juni minder snel

Woningverkopen Spanje dalen in juni minder snel
Beeld: 123rf

Woningverkopen Spanje dalen in juni minder snel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woningverkopen zijn in juni met 34,3 gedaald in Spanje wat minder is dan de 53,7% daling in de maand mei. Het gaat daarbij om een vergelijking van de maand juni in 2020 en die van 2019, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE). Er werden in juni dit jaar toch nog 27.221 woningen verkocht.

Uiteraard is de maand juni geen goede maand want er was tot 21 juni sprake van een noodtoestand en de corona-crisis helpt ook niet echt. In de corona-maanden april,  maart en mei daalden de woningverkopen ook al met respectievelijk 39%, 19% en bijna 54%.

Desondanks zijn er toch in juni 27.221 woningen verkocht in Spanje wat dus minder is dan een normale junimaand maar wat ook een positief geluid kan zijn omdat deze woningen werden verkocht in een periode dat het overgrote deel van de maand men niet mocht reizen door of naar Spanje.

Er vonden in totaal 112.383 transacties plaats waaronder 54.001 verkopen, 3.045 donaties, 24.019 erfenis en 30.908 andere transacties. Van de verkopen ging het om 27.221 woningen, 19.197 andere objecten en 7.583 landbouwgronden.

Van de 27.221 woningen die werden verkocht in de maand juni waren er 21.794 bestaande woningen en 5.427 nieuwbouwwoningen die van eigenaar veranderen.

Het merendeel van de woningen werd gekocht in Andalusië met 5.141 (-38%) woningen gevolgd door Catalonië met 4.493 (-30%), Madrid regio met 3.817 -39%) en de Valencia regio met 3.450 (-44%) woningen.

Bekijk het INE rapport van het HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.