Salou, Cambrils en La Pineda: als het bewolkt is ga je naar de markt aan de Costa Dorada

Salou, Cambrils en La Pineda: als het bewolkt is ga je naar de markt aan de Costa Dorada
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Salou, Cambrils en La Pineda: als het bewolkt is ga je naar de markt aan de Costa Dorada

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Costa Dorada is één van de beste bestemmingen voor wie strand, zon of feestgedruis zoekt. Maar ook voor de shoppers is er heel wat wils. In Salou, Cambrils of La Pineda kan men op de markt heel wat leuks vinden. Er is bijna elke dag van de week wel ergens in de buurt een markt dus keuze genoeg.

Wanneer het bewolkt is zakken heel wat toeristen en lokale bewoners af naar de markt van Cambrils. Elke woensdag gaat die tussen 9 en 14 uur door in het oude stadscentrum. Men kan er te voet, met de auto of met het toeristisch treintje dat voor de Club Náutico van Cambrils vertrekt heen.

Op de markt in Cambrils vind je bijna alles. Kledij, schoenen, handtassen, huisraad, parfum en lokale producten zijn maar enkele van de dingen die door de ongeveer 120 verkopers aangeboden worden. Wanneer woensdag een feestdag is, verschuift de markt naar de volgende dag.

De marktkramers zijn jammer genoeg minder tevreden dit jaar. Ze klagen over het tegenvallende toeristische seizoen. Israël, een verkoper van kledij, vertelt de krant Heraldo de Aragón dat er “bijna de helft minder klanten zijn dan op andere jaren.” Een andere verkoper, Jonathan, zegt dan weer dat de situatie ‘gewoon’ is. “We mogen niet klagen, ik denk dat augustus beter begonnen is dan Juli. We beginnen meer en meer buitenlandse toeristen te zien en dat is goed nieuws.

In Salou gaat de markt dan weer op maandag door. Tussen 9 en 14 uur strijkt die neer op de Paseo 30 de octubre met meer dan 100 verschillende standjes. De lockdown heeft er voor gezorgd dat de marktkramers maanden lang binnen moesten blijven. Hun situatie is dan ook zorgwekkend. Ze geven aan dat het niet eenvoudig is de maatregelen te respecteren op de markt. “Iedereen raakt dezelfde kledij aan en soms pakken de mensen dicht opeen”, beweert Maria, een vrouw uit Salou die op de markt kuiert. De verkopers verdedigen zich echter. Zij leggen er de nadruk op dat de markt in open lucht gebeurd en iedereen met een mondmasker rondloopt, wat het risico op besmettingen veel kleiner maakt dan in een gesloten ruimte.

Ook in La Pineda gaat een markt door, maar dan elke vrijdag van 9 tot 14 uur. Van Pasen tot oktober vind je die op de parking van Aquapolis. Hier zijn maar liefst 160 standjes, waar men onder meer ook fruit en groente, artisanale producten en schoenen vindt.

Voor wie in de buurt is en eens iets anders wil, zijn er dus genoeg opties. En vergeet ook niet de markten in de steden Tarragona en Reus. Op zaterdag is er een grote rommelmarkt in Reus en op zondag vindt deze plaats op het plein voor de kathedraal in het oude centrum van Tarragona. Op zondag is er dan ook nog de Bonavista markt in de gelijknamige wijk van Tarragona.

Ga naar de inhoud