Ontdek het minst bekende kasteel van Spanje in de provincie Teruel

Ontdek het minst bekende kasteel van Spanje in de provincie Teruel
Beeld: 123rf

Ontdek het minst bekende kasteel van Spanje in de provincie Teruel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – Kastelen genoeg in Spanje, maar het ene is natuurlijk bekender dan het andere. In Teruel, een provincie die sowieso weinig toeristen over de vloer krijgt, ligt het indrukwekkende kasteel van Peracense (castillo de Peracense). Het torent boven de vlakte uit als een arendsnest op de rotsen. (bekijk de video onderaan het artikel)

Spanje heeft door zijn woelige geschiedenis vele kastelen. Sommige daarvan werden door de Moorse inwijkelingen gebouwd, andere door Christenen. Heel wat van die kastelen zijn ondertussen in een slechte staat, maar hier en daar vallen nog echte pareltjes te bezoeken. Het kasteel van Peracense is een van de minder bekende kastelen van het land. Het ligt in het Zuiden van de provincie Teruel (Aragón) en behoort tot het erfgoed van de provincie. 

Het kasteel van Peracense ligt op een steile rots, en kijkt uit over het desolate landschap dat zo typisch is voor de provincie Teruel, die een van de laagste bevolkingsdichtheden van het land kent. Het kasteel heeft verschillende culturen overleefd. De eerste tekenen van bewoning op de rots dateren al uit de bronstijd, maar ook in de tijd van de Arabieren werd het kasteel bezet. Tijdens de 14e eeuw werden grote werken uitgevoerd dankzij de strategische ligging van het kasteel. Het bevindt zich namelijk op een sleutelpositie tussen de koninkrijken van Castilië, Aragón en de gemeenschap van Daroca. 

Het kasteel van Peracense ligt op slechts 45 minuten van de hoofdstad Teruel, en op iets minder dan twee uur van Zaragoza. Je bereikt het via de autosnelweg A-23 door de afrit Villafranca del Campo te kiezen. Een aanrader voor wie houdt van spectaculaire menselijke constructies in een onontgonnen gebied.

kasteel
10x prachtige kastelen in Spanje
In onze rubriek 10x gaan we op zoek naar redelijk onbekende maar spectaculaire plaatsen in Spanje: dit keer 10x Spaanse kastelen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud