Buitenlandse kampeerauto toeristen rijden zich in Granada klem dankzij navigatiesysteem

Buitenlandse kampeerauto toeristen rijden zich in Granada klem dankzij navigatiesysteem
Beeld: @BomberosGranada / twitter

Buitenlandse kampeerauto toeristen rijden zich in Granada klem dankzij navigatiesysteem

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een buitenlands echtpaar heeft zich in de provincie Granada volledig klemgereden met hun kampeerauto door alleen maar naar het navigatiesysteem te luisteren. We weten natuurlijk allemaal wel dat een navigatiesysteem heel makkelijk kan zijn, maar dat neemt niet weg dat ook deze zich kunnen vergissen, zoals deze buitenlandse toeristen op de harde manier hebben geleerd.

Als we afgaan op de foto’s die door de regionale brandweer van Granada op Twitter (of X) zijn geplaatst, gaat het om een ouder echtpaar uit Zwitserland (CH) die zich met hun kampeerauto volledig klem heeft gereden. Het voorval deed zich afgelopen zaterdag 5 augustus voor op een landweg naar Beas de Granada. 

Op weg naar het dorpje Jesús del Valle realiseerde het Zwitserse echtpaar zich dat hun kampeerauto niet verder kon. Ze stapten uit en zochten professionele assistentie. Lokale agenten en brandweerlieden reageerden op de situatie. Met de hulp van sleepdiensten slaagden ze erin de kampeerauto uit de greppel te bevrijden, zonder dat deze schade opliep of erger naar beneden zou storten.

Het team, dat niet alleen branden bestrijdt, maar ook dergelijke situaties aanpakt, deelde deze redding op hun sociale media. “De reddingsoperatie was uitdagend; we moesten er absoluut voor zorgen dat het niet in de afgrond zou storten,” erkenden ze. Na vele uren slaagden ze erin hun doel te bereiken. De Lokale Politie van Granada geeft chauffeurs het advies: “Vertrouw niet klakkeloos op je navigatiesysteem wanneer de weg versmalt, tenzij je zin hebt in een ongewenst avontuur tijdens het rijden…”.

Ga naar de inhoud