Britse man eet de hele vlucht naar Tenerife chips om geen mondkapje te dragen

Britse man eet de hele vlucht naar Tenerife chips om geen mondkapje te dragen
Beeld: Michael Richards / Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Een Britse toeriste heeft het voor elkaar gekregen om gedurende de 4 uur durende vlucht met EasyJet van het vliegveld Huddersfield naar Tenerife te vliegen geen mondkapje te dragen door chips te eten. De man heeft het nationale en internationale nieuws weten te halen nadat hij zijn actie zelf op Facebook had geplaatst. 

Michael Richards vloog samen met zijn vrouw en kinderen naar Tenerife en besloot voor aanvang van de vlucht, niet uit protest maar meer als een test, geen verplicht mondkapje te dragen. Dat deed hij door te eten en te drinken, momenten waarop het dragen van een ‘mascarilla’ niet verplicht is in een vliegtuig.

Hij kocht een bus Pringles Salt & Vinegar chips en heeft er de hele 4 uur durende vlucht over gedaan om de chips te eten. Volgens Richards zelf was dat een chipje per tweeënhalve minuut. 

Het idee van de Britse man was niet om dit als een actie tegen het dragen van mondkapjes te doen want hij persoonlijk heeft daar geen problemen mee maar hij wilde zien hoe lang hij dit kon volhouden zonder aangesproken te worden door het cabinepersoneel of andere reizigers.

Het is hem dus gelukt om de hele 4 uur durende vlucht geen mondkapje te dragen door chips te eten. Na afloop plaatste hij zijn actie op Facebook en kreeg hij veel positieve maar ook veel negatieve reacties.

Terwijl Michael Richards in de Britse krant Evening Standard aangeeft dat hij niet tegen het dragen van mondkapjes is en het nut er ook van in ziet, is hij met zijn vrouw en twee dochters drie weken op vakantie op Tenerife waar hij zoals het hoort wel een mondkapje zal dragen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.