Britse man eet de hele vlucht naar Tenerife chips om geen mondkapje te dragen

Britse man eet de hele vlucht naar Tenerife chips om geen mondkapje te dragen
Beeld: Michael Richards / Facebook

Britse man eet de hele vlucht naar Tenerife chips om geen mondkapje te dragen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Een Britse toeriste heeft het voor elkaar gekregen om gedurende de 4 uur durende vlucht met EasyJet van het vliegveld Huddersfield naar Tenerife te vliegen geen mondkapje te dragen door chips te eten. De man heeft het nationale en internationale nieuws weten te halen nadat hij zijn actie zelf op Facebook had geplaatst. 

Michael Richards vloog samen met zijn vrouw en kinderen naar Tenerife en besloot voor aanvang van de vlucht, niet uit protest maar meer als een test, geen verplicht mondkapje te dragen. Dat deed hij door te eten en te drinken, momenten waarop het dragen van een ‘mascarilla’ niet verplicht is in een vliegtuig.

Hij kocht een bus Pringles Salt & Vinegar chips en heeft er de hele 4 uur durende vlucht over gedaan om de chips te eten. Volgens Richards zelf was dat een chipje per tweeënhalve minuut. 

Het idee van de Britse man was niet om dit als een actie tegen het dragen van mondkapjes te doen want hij persoonlijk heeft daar geen problemen mee maar hij wilde zien hoe lang hij dit kon volhouden zonder aangesproken te worden door het cabinepersoneel of andere reizigers.

Het is hem dus gelukt om de hele 4 uur durende vlucht geen mondkapje te dragen door chips te eten. Na afloop plaatste hij zijn actie op Facebook en kreeg hij veel positieve maar ook veel negatieve reacties.

Terwijl Michael Richards in de Britse krant Evening Standard aangeeft dat hij niet tegen het dragen van mondkapjes is en het nut er ook van in ziet, is hij met zijn vrouw en twee dochters drie weken op vakantie op Tenerife waar hij zoals het hoort wel een mondkapje zal dragen.

Ga naar de inhoud