Woningverkopen Spanje met 33% gedaald in juli

123rf
Beeld: 123rf

Woningverkopen Spanje met 33% gedaald in juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woningverkopen zijn in juli met 32,9% gedaald in Spanje wat minder is dan de -34,3% in juni en -53,7% in de maand mei. Het gaat daarbij om een vergelijking van de maand juli in 2020 met die van 2019, aldus de gegevens van het Colegio de Registradores . Er werden in juli dit jaar toch 30.852 woningen verkocht.

Uiteraard is de maand juli een moeilijke maand want pas sinds 21 juni eindigde de noodtoestand en de huidige corona-crisis helpt ook niet echt. In de corona-maanden maart, april, mei en juni daalden de woningverkopen respectievelijk met 19%, 39%, 54% en 34%.

Ondanks het moeilijke jaar zijn er toch in juli 30.852 woningen verkocht in Spanje wat dus minder is dan een normale julimaand maar wat ook een positief geluid kan zijn omdat deze woningen werden verkocht in een periode na de noodtoestand.

In plaats van de 90.431 transacties in juli 2019 vonden er dit jaar volgens de gegevens van het Colegio de Registradores in juli 67.703 transacties plaats, ongeveer 23.000 minder. De woningverkopen daalden van 45.999 in juli 2019 naar 30.852 in juli 2020 wat ongeveer 15.000 minder verkochte woningen is.

In alle autonome regio’s daalden de woningverkopen maar de grootste dalingen vonden plaats op de Canarische Eilanden met -54,3% gevolgd door de Balearen met .43,4%, Madrid regio met -40,4%, Valencia regio met -37,2%, Catalonië met -36,3%, Andalusië met -31,5% terwijl dit in Murcia -21,4% was.

Bekijk alle gegevens van het Colegio de Registradores HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.