Search
menu
Search

Het mooiste Spaanse dorp om de zomer door te brengen is

Het mooiste Spaanse dorp om de zomer door te brengen is
Beeld: Binibeca op Menorca / 123rf

Het mooiste Spaanse dorp om de zomer door te brengen is

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lezers van de populaire Spaanse (online) krant 20Minutos konden meedoen aan de verkiezing ‘Pueblo más bonito para veranear’ ofwel het mooiste dorp om de zomer door te brengen. Het was mogelijk om de hele zomer mee te doen en uiteindelijk hebben meer dan 100.000 lezers meegedaan met de volgende lijst als resultaat.

De zomer is voorbij, het ‘normale leven’ is weer begonnen en het enige wat veel mensen nog kunnen doen is terugdenken aan die mooie zomermaanden in Spanje (niet echt in Nederland en België waar het weer iets minder goed was) en vakantiefoto’s bekijken van alle leuke momenten. Maar wat was volgens de lezers van de krant 20Minutos nu de leukste plaats van Spanje om de zomer door te brengen?

In Andalusië hebben de deelnemers gekozen voor La Línea de Concepción in de provincie Cádiz met 14,8 procent van de stemmen. In Asturië in het groene Spanje in het noorden van het land hebben de lezers gekozen voor het bekende Cudillero met bijna 50 procent van de stemmen. Voor de autonome regio Aragón geldt dat de uitslag vanaf 7 september bekend wordt gemaakt door de regionale krant Heraldo de Aragón.

Op de Balearen kozen de deelnemers aan de enquête niet voor de populaire plaatsen op Ibiza en Mallorca maar voor het wellicht minder bekende Binibeca op het eiland Menorca met 22,22 procent van de stemmen. Op de Canarische Eilanden koos men met 38,2 procent van de stemmen voor het dorp Agüimes op Gran Canaria. 

In Cantabrië koos men voor Castro Urdiales met 14,7 procent van alle stemmen. In Castilië en León werd het dorp Ayllón met 10,9 procent gekozen tot mooiste dorp van de regio. In Castilla-La Mancha koos men met 40,5 procent van de stemmen voor Solana del Pino in de provincie Ciudad Real. 

In Catalonië won het dorp Cadaqués aan de Costa Brava met 23,5 procent van de stemmen als mooiste dorp van de autonome regio. In de Madrid regio werd gekozen voor Colmenar de Oreja met 26,4 procent van de stemmen. In de Valencia regio kozen 350 deelnemers voor Peñiscola in de provincie aan de Costa Azahar in Castellón als mooiste dorp.

In Extremadura werd het dorp Cañamero gekozen door 10,6 procent van de lezers. In Galicië koos 14,3 procent voor het typische dorp Combarro als mooiste plaats om de zomer door te brengen. In Navarra werd Olite de winnaar met 18,6 procent van de stemmen. In de Murcia regio kozen de deelnemers voor Águilas, in Baskenland voor Labastida en in La Rioja voor Cornago.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?