Nu ook kraamhulp in Zuid-Spanje

Nu ook kraamhulp in Zuid-Spanje
Beeld: Ingezonden foto

Nu ook kraamhulp in Zuid-Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Kraamhulp is in Spanje een onbekend begrip. Ziekenhuisbevalling is de norm. Vrouwen blijven na de bevalling 48 uur ter controle op de kraamafdeling tot alle seinen op groen staan om naar huis te kunnen. Daarna worden de verse moeders en hun nieuwgeborenen doorgaans opgevangen door familieleden.

Ben je zwanger en woon je in Spanje, ver van je familie en vrienden vandaan? Dan kun je de hulp van Esther de Vries misschien wel goed gebruiken. Zij is kraamverzorgende in Zuid-Spanje, regio Málaga, en hoopt een match met jou te zijn om jouw gezin de beste start te geven. Een start die al begint tijdens je zwangerschap, maar ook als je gaat bevallen in Spanje en natuurlijk in de kraamtijd. 

Met hulp van Esther, expert in haar vakgebied en ruime ervaring na begeleiding van meer dan 100 gezinnen, kun jij je ontspannen in je nieuwe rol als ouder. Je leert alles over de zorg voor je baby, zodat je het na de kraamperiode zelfstandig en vol vertrouwen kunt overnemen.

De kraamtijd in Spanje

Als je je eerste baby krijgt heb je waarschijnlijk weinig idee van wat je van het ouderschap kunt verwachten. Dat is helemaal anders als je zwanger in Spanje bent en niet goed op de hoogte van hoe alles hier werkt. Misschien helpt het om erover te lezen of heb je jonge gezinnen om je heen waardoor je al een indruk kunt krijgen. Maar elke ervaring, elke baby en elk gezin is uniek. En Esther’s kwaliteit is dat zij zich helemaal aanpast aan jouw gezin, aan jullie behoefte en aan wat goed voelt voor jou.

Ruim van tevoren krijg je een intakegesprek waarin je kennis kunt maken met Esther en kunt aangeven wat je belangrijk vindt. Je hoeft natuurlijk niet alles te vertellen, want Esther beschikt over zoveel ervaring en professionaliteit dat zij kan zorgen dat alles verloopt zoals het hoort.

Na de geboorte van je baby komt Esther de eerste acht dagen (de kraamtijd) dagelijks bij je thuis, minus de dagen dat je in het ziekenhuis hebt gelegen. Moeder en kind staan centraal tijdens deze periode, maar bij Esther is ook de rest van je gezin vanzelfsprekend in goede handen.

Esther helpt bij het opbouwen van een dagschema. Je baby moet om de paar uur gevoed worden, regelmatig worden verschoond en af en toe in bad. Heel belangrijk is ook dat zowel moeder als kind voldoende slapen en daarnaast tijd hebben om van elkaar te genieten. Dit klinkt eenvoudig maar kan de hele dag in beslag nemen. Daarom helpt Esther je gezin bij het vinden van een goede dagindeling, zodat je voorbereid de tijd na de kraamzorg ingaat.

Hoe ziet een kraamdag eruit?

Tijdens een kraamdag komt Esther een aantal uren. Het verloop van de nacht wordt besproken, je krijgt ontbijt op bed, de baby wordt gecontroleerd en je krijgt zo gewenst hulp bij het douchen. Esther houdt bij wanneer het tijd is voor borst- of flesvoeding en adviseert en helpt daarbij. Omdat ze borstvoeding als beste start beschouwt is ze opgeleid door een lactatiedeskundige. Mocht je geen borstvoeding kunnen of willen geven, of borst- en flesvoeding willen combineren, dan helpt Esther je daarbij. Ze bewaakt je gezondheid van jou en je baby en stemt zo nodig af met de verloskundige, de huisarts of andere instantie. Alle gegevens legt ze vast in de Kraamwijzer, een soort kraamdagboek.

Na de kraamperiode zal Esther de zorg voor je baby overdragen aan je plaatselijke gezondheidscentrum. In Spanje is dat het Centro de Salud waar je een ‘pediatra’ (kinderarts) krijgt toegewezen, die de ontwikkelingen van je baby in het eerste jaar na geboorte periodiek controleert. Het zorgcentrum regelt ook de vaccinaties die je baby nodig heeft.

Kortom: Esther gaat zeer professioneel te werk, heeft een schat aan ervaring en bij haar ben je in goede handen. Ze is de ogen en oren van de verloskundige en helpt je op alle manieren door je kraamtijd heen, zodat je na die periode de zorg voor jezelf en je baby in het volste vertrouwen kunt overnemen. Het enige doel van deze deskundige kraamverzorgende in Spanje is jou, je baby en je gezin de beste start te geven! Esther is pas blij als haar gezin na afloop zegt: “Ik ben blij dat je er was en het is goed dat je gaat”

Wil je meer weten? Neem contact op met Esther via e-mail: esther@zerotillhero.com of bel +31 634893247 of neem een kijkje op haar website: www.zerotillhero.com.

Bron: Ingezonden bericht

Ga naar de inhoud