Algo de españa – deel 60: Het leven is één grote try-out

Supergoedspaansleren
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 60: Het leven is één grote try-out

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Je leven is geen flatliner, dat wil je ook niet, want als je op je sterfbed ligt en je hoort …………..pieieieiep…………….dan is je leven voorbij. Dat is het afgelopen en klaar. Einde verhaal en dan hoop ik voor je dat je alles uit je leven hebt gehaald dat je eruit wilde halen.

Doe mij maar pieken en dalen

We hebben dus liever in het leven de pieken en dalen. En als je nu elk dal neemt als een positieve uitdaging dat komt er hoe dan ook weer een piek. En dan ben je weer een stap verder, want je leert weer wat en je groeit dus in je ervaringen en mogelijkheden.

Leg de lat wat verder

En het is mooi om de lat wat verder te leggen, zorg dat je het gevoel hebt dat je leeft. Geniet van elke dag. En als je dat moeilijk vind, probeer eens naar de kleine dingetjes te kijken. 

Ik probeer ook van alles, soms pas je het iets aan, soms elimineer je iets of iemand haha. En soms knal ik de tv uit, omdat het gaat over negativiteit. Daar schiet je echt niks mee op. Sommigen zeggen, ja maar je moet toch weten wat er gebeurt in de wereld. Nou nee hoor, vind ik niet, in ieder geval als ik een situatie niet kan veranderen dan schiet het niet op, is mijn mening.

Tijd raakt op

Ik probeer zelf mijn mooiste leven te leven, van alles te proberen. Te genieten van alles en iedereen. Ik probeer alles positief te benaderen, lukt ook niet altijd hoor. Ik ben niet één of ander speciaal wezen. Maar ik merk zolang ik het naar mijn zin heb, heeft mijn omgeving het ook naar z’n zin. En kom ik verder in het leven.

Dus maak er wat van, elke dag die voorbij is, komt nooit meer terug. Je tijd raakt steeds meer op. Dus pak vandaag kansen, doe of plan dingen die je altijd al hebt willen doen. En stel het niet uit.

Volg je gevoel

Soms voel je, ja dat moet ik doen. Doe het dan ook gelijk, want het brengt je ongetwijfeld iets moois op je pad. Je krijgt wel eens van die intuïtieve ingevingen, dat zijn de allerbeste, want dan spreekt je gevoel en niet je hoofd.

Dat hoofd moet je veel vaker uitschakelen. Die honderdduizenden gedachten op een dag die kunnen je knetter maken. Ik merkte dat ook toen ik mijn rondreis door Extremadura organiseerde. Spaans in de Praktijk Rondreis. Dat kwam als een ingeving. En ik doe dat dan ook gelijk, niet wikken en wegen. Gewoon doen. En de mensen die het lazen twijfelde geen seconde, in ieder geval niet lang. En boekten gelijk de reis op gevoel. En het was zo bijzonder. Een geweldige groep en een prachtige belevenis met elkaar. Een unieke éénmalige ervaring.

Leef je droom en niet andersom

En zo gaat het met alles in het leven. Het is alleen maar een kwestie van DOEN. Toen wij in 2015 emigreerden met het gezin hadden wij geen idee wat ons te wachten stond. Maar  ja als je het niet doet, dan kom je er ook niet achter. En toevallig was het de beste beslissing ooit. Leef je droom en niet andersom

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud