Een dode nadat koppel met opzet bar tot ontploffing brengt in Madrid

Een dode nadat koppel met opzet bar tot ontploffing brengt in Madrid
Beeld: @EmergenciasMad / twitter

Een dode nadat koppel met opzet bar tot ontploffing brengt in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bij een opzettelijke ontploffing in een bar in de Carabanchel wijk in Madrid, is een van de twee brandstichters overleden aan haar brandwonden. In eerste instantie werd geschreven over twee slachtoffers van 19 en 23 jaar oud die zich op de afdeling voor erge brandwonden bevonden en in hechtenis waren genomen door de politie. De 23-jarige vrouw had brandwonden op 90% van haar lichaam en heeft dat echter niet overleefd.

De twee hadden de eigenaresse van de bar bedreigd met het ontploffen van de bar. Dit dreigement voerden ze ook uit, maar dan wel met erge gevolgen voor hun eigen welzijn. Bij beiden was een groot gedeelte van het lijf verbrand door de vlammen. Dit gebeurde op de vroege ochtend van 6 september in de buurt van de avenida de la Peseta in de wijk Carabanchel (Madrid).

Een buurtgenoot belde om half twee in de ochtend naar 091, het nummer van de nationale politie. Ze gaf aan een explosie gehoord te hebben en dat deze in een vlammenzee was uitgelopen in de bar ‘La Oficina’ (het kantoor). Later waren nog meer explosies te horen, vertelde de vrouw aan de politie.

Toen de agenten en de ambulance bij de plaats delict aankwamen, vonden ze de bar al verwoest door de vlammen.  Er was een gaslek ontstaan bij de vermoedelijke aanval van het koppel, bestaande uit de nu overleden vrouw van 23, afkomstig uit Colombia, maar met Spaanse nationaliteit, en haar vriend van 19 uit Spanje. Alleen de vrouw lag daar op de grond, met haar huid en haar kleding ernstig beschadigd.

De buren meldden dat de twee met capuchon op waren gekomen en dat de man was gevlucht, terwijl hij zijn vriendin had achtergelaten. De politie vond de man twee uur later in de gedeelde woning van de twee, in een straat vlakbij het café. Hij heeft een groot deel van zijn huid verbrand, maar de vrouw was er nog erger aan toe. De man werd over gebracht naar de ‘Fundación Jiménez Díaz’ (een groot ziekenhuis in Madrid) onder sterke verdoving voor de erge pijn die hij lijdt aan de verwondingen. De vrouw werd in kritieke toestand met de Ambulance naar de ‘Unidad de Quemados de La Paz’ (speciaal ziekenhuis voor brandwonden) gebracht. Daar is ze met 90% van haar lichaam verbrand later overleden.

De brandweer, een medewerker die het gas heeft afgesloten om meer explosies te voorkomen en de brigade van de wetenschappelijke politie van Madrid werken op het terrein. De agenten deden eerst een visuele inspectie, die duidelijk maakte dat de brand was aangestoken.

De buren verklaren aan de politie dat de twee individuen de eigenaresse al enige tijd bedreigden met het in de brand zetten van de bar. De Colombiaanse van 23 jaar had ook al antecedenten, waaronder voor losbandige vechtpartijen en het bedreigingen. De man heeft alleen antecedenten van de tijd voordat hij volwassen was.

Ga naar de inhoud