Wat kost het menu en wat verdienen de kandidaten aan het populaire reality tv-programma ‘First Dates’ in Spanje?

Wat kost het menu en wat verdienen de kandidaten aan het populaire reality tv-programma ‘First Dates’ in Spanje?
Beeld: Cuatro / web

Wat kost het menu en wat verdienen de kandidaten aan het populaire reality tv-programma ‘First Dates’ in Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wist je dat het populaire van oorsprong Britse reality televisieprogramma ‘First Dates’ ook met dezelfde titel in Spanje wordt uitgezonden? Het oorspronkelijke programma is al sinds 2013 op de Britse Channel 4 te zien en sinds 2015 wordt het ook uitgezonden in Nederland. In Spanje begon het kanaal Cuatro op 17 april 2016 met de uitzending waarna België in 2020 volgde op één. Maar wat verdienen de kandidaten aan dit programma en wat kost het menu eigenlijk in Spanje?

Blijkbaar was het een van de best bewaard gebleven geheimen maar het is dan toch eindelijk na zes jaar televisie uitzendingen gelekt. Als je als lezer wel eens naar de Spaanse ‘First Dates’ kijkt dan weet je dat de presentatie afwisselend in handen is van Carlos Sobera en Lidia Torrent met achter de bar de Argentijn Matias Roure en als bediening de tweeling Christina en Marisa Zapata. Naast de oorspronkelijke ‘First Dates’ in het restaurant bestaan ook ‘First Dates Café’ en ‘First Dates Crucero’.

Veel kijkers hebben zich altijd afgevraagd waar het restaurant te vinden is waar ‘First Dates’ Spanje wordt opgenomen. Dat geheim is enkele jaren geleden al onthuld want het is in feite geen echt restaurant maar een oude meubelzaak die omgebouwd werd tot ‘First Dates’ studio. Deze is te vinden in de industrieterrein (polígono) van San Sebastián de los Reyes, nabij Madrid. De chefkok is Rachid Semlali en de catering wordt verzorgd door Norema Salinas.

Maar er waren twee feiten die nog niet bekend waren, te weten wat verdienen de koppels die op zoek zijn naar de liefde en wat kost een menu. De kandidaten aan het reality televisieprogramma krijgen voor hun deelname 90 euro, dat is 10 euro minder dan in het begin toen de kandidaten nog 100 euro kregen. Daarbij gaat het om een financiële vergoeding voor het opgeven van hun beeldrechten.

De kandidaten ontmoeten elkaar aan de bar waar ze gratis een drankje krijgen maar eenmaal aan tafel moeten ze betalen voor het eten. Dat menu kost 15 euro maar dat geld krijgen ze aan het einde van de opnames terug, tenzij een van hen besluit om hun partner uit te nodigen en de maaltijd te betalen. De kandidaten eten trouwens overdag en niet ‘s avonds want de opnames vinden plaats van 9 tot 19 uur.

Ga naar de inhoud