Salvador Dalí stichting niet blij met nieuwe biografische film ‘Dalíland’

Salvador Dalí stichting niet blij met nieuwe biografische film ‘Dalíland’

Salvador Dalí stichting niet blij met nieuwe biografische film ‘Dalíland’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De Fundacion Gala-Salvador Dalí is niet blij met de nieuwe biografische film ‘Dalíland’ die op 11 september tijdens het International Film Festival in Toronto aan het publiek gepresenteerd wordt. De film die over het leven gaat van de Catalaanse kunstenaar Salvador Dalí en zijn echtgenote Gala, is niet van te voren bekeken door de stichting.  

‘Dalíland’ is een Amerikaanse film over het stormachtige huwelijk van de schilder Salvador Dalí en zijn vrouw en muze Gala in hun latere jaren in de jaren zeventig in Figueres. Salvador Dalí wordt door twee acteurs gespeeld, Ezra Miller als jonge Dalí en Ben Kingsley als oudere Dalí terwijl actrices Avital Lvova de rollen van de jonge en Barbara Sukowa van de oude Gala vertolken.

Maar de Fundación Gala-Salvador Dalí die waakt over het werk en de beeldrechten van de kunstenaar, is niet blij met het feit dat de film al op 11 september te zien zal zijn zonder dat zij deze van tevoren hebben gezien en goedgekeurd. De stichting kwam achter de première door dat in de pers te lezen waarna men meteen contact opnam met de producers. Tot nu toe heeft de stichting naar eigen zeggen nog geen reactie ontvangen.

Mocht er voor de premiere geen contact komen dan ziet de stichting in haar hoedanigheid van algemeen beheerder van de nalatenschap van Salvador Dalí geen andere mogelijkheid dan het nemen van juridische stappen om de creatieve activiteiten van Dalí te beschermen.

Het is niet de eerste keer dat de Dalí-stichting juridische stappen onderneemt. Dat gebeurde eerder ook al toen in de populaire Netflix Serie ‘La Casa de Papel’ (Money Heist) de boeven Dalí-maskers gebruikten. Dat was volgens de stichting te cartoonachtig.

599825645e285b4345e63f17c2c292cf
Dalí stichting niet blij met maskers in Netflix serie La Casa de Papel
De Gala-Dalí stichting is niet blij met de karikatuur maskers die de overvallers dragen in de populaire Netflix serie La Casa de Papel.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud