Voor 280.000 euro ben jij eigenaar van een landgoed met joerts in Extremadura

Voor 280.000 euro ben jij eigenaar van een landgoed met joerts in Extremadura
Beeld: Idealista.es / web

Voor 280.000 euro ben jij eigenaar van een landgoed met joerts in Extremadura

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ben je op zoek naar een landgoed in Extremadura met mogelijkheden voor toeristische verhuur, maar dan op originele wijze? In Perales del Puerto, een dorp in de Sierra de Gata in Extremadura, staat een landgoed te koop voor 280.000 euro. Het terrein heeft vijf joerts voor accommodatie, elk met een capaciteit van vijf personen. Daarnaast is er een joert van 64 m² voor groepsactiviteiten, met een houten vloer, een houtkachel, elektriciteit, water en een therapieruimte.

Joerts (of yurts) zijn ronde, modulair opgebouwde woningen die zijn gemaakt van een houten frame bedekt met wolvilt. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen, omdat ze in slechts enkele uren kunnen worden opgebouwd en afgebroken. Dit maakte ze vroeger de perfecte woning voor nomaden. Tegenwoordig worden joerts nog steeds gebruikt in sommige delen van Azië, maar ze worden ook steeds vaker gebruikt als accommodatie in campings, of zoals in deze advertentie op dit landgoed.

Het landgoed (finca) dat te koop staat, heeft naast de joerts ook een gebouw met zes douches en toiletten, een moestuin, een waterbron en twee putten. De finca wordt omgeven door verschillende fruitbomen en een indrukwekkend bos van inheemse eiken en kurkeiken.

Het landgoed heeft naast de eerder genoemde voorzieningen ook een zonnepanelen installatie, drie ronde platforms met water en licht, en een ‘temazcal’, een stoombad met medicinale en aromatische kruiden. Het is een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen. De regionale overheid Junta de Extremadura heeft de finca gelegaliseerd om er een centrum voor rust te maken en diverse activiteiten toe te staan.

Het geheel staat HIER bij de vastgoedwebsite Idealista te koop voor 280.000 euro, voor 2,4 hectare grond met vijf joerts voor vijf personen en diverse bijgebouwen met in totaal negen kamers en 4 badkamers.

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ga naar de inhoud