8 september: Regionale feestdag in Extremadura

8 september: Regionale feestdag in Extremadura
Beeld: via canva.com

8 september: Regionale feestdag in Extremadura

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 8 september wordt in de Spaanse regio Extremadura de ‘Dag van Extremadura’ gevierd. Dit is een regionale feestdag ter ere van de stichting van het Koninkrijk Extremadura in 1230. Extremadura is een regio in het zuidwesten van Spanje, grenzend aan Portugal, Castilla-La Mancha en Andalusië. De regio is ongeveer even groot als Nederland en heeft iets meer dan 1,1 miljoen inwoners. Extremadura is een van de meest onbekende regio’s van Spanje, maar heeft veel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden en interesses.

Extremadura is een plattelandsregio met een rijke geschiedenis en cultuur. De regio is beroemd om haar Romeinse ruïnes, Moorse forten en middeleeuwse stadjes. Extremadura heeft ook een adembenemende natuur, met bossen, rivieren, meren en bergen. De Sierra de Gredos, een bergketen in het noorden van Extremadura, is een van de populairste toeristische attracties van de regio.

De regio staat bekend om de natuur, lange geschiedenis, interessante cultuur, fantastische gastronomie, de mensen, verscheidenheid aan activiteiten, de vele bezienswaardigheden, bekende festivals, de mooie accommodaties en de prijs want Extremadura is nog een relatief betaalbare vakantiebestemming. 

Hieronder plaatsen we de tien beste bezienswaardigheden van deze prachtige regio waar je nog het authentieke Spanje kunt leren kennen:

  1. Monfragüe Nationaal park: een natuurpark in het zuidoosten van Extremadura, met een rijke flora en fauna. Het park is bekend om zijn gieren, wilde paarden en Iberische zwijnen.
  2. Sierra de Gredos: een bergketen in het noorden van Extremadura, met ruige toppen, gletsjermeren en een rijke flora en fauna.
  3. De stad Cáceres: een middeleeuwse stad in het noorden van Extremadura, met een goed bewaard gebleven historische binnenstad. De stad is een UNESCO-werelderfgoed.
  4. Het klooster van Guadalupe: een 14e-eeuws klooster in het westen van Extremadura, dat een belangrijk bedevaartsoord is.
  5. De grotten van Galería: een prehistorische grot in het zuiden van Extremadura, met eeuwenoude muurschilderingen. De grotten zijn een UNESCO-werelderfgoed.
  6. De stad Trujillo: een middeleeuwse stad in het westen van Extremadura, met een historische binnenstad die vol staat met herenhuizen en paleizen.
  7. De stad Badajoz: de hoofdstad van Extremadura, met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om haar vele forten en kathedralen.
  8. De stad Mérida: een Romeinse stad in het westen van Extremadura, met een goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, theater en tempel.
  9. De stad Plasencia: een middeleeuwse stad in het noorden van Extremadura, met een historische binnenstad die vol staat met kerken en kloosters.
  10. De stad Zafra: een middeleeuwse stad in het zuidoosten van Extremadura, met een historische binnenstad die vol staat met herenhuizen en paleizen.
Ga naar de inhoud