menu

Benzine- en dieselprijzen gestegen naar hoogste niveau dit jaar in Spanje

Benzine- en dieselprijzen gestegen naar hoogste niveau dit jaar in Spanje
Beeld: via canva.com

Benzine- en dieselprijzen gestegen naar hoogste niveau dit jaar in Spanje

De gemiddelde brandstofprijs in Spanje is met bijna 13% gestegen sinds begin juli dit jaar. Volgens de Europese gegevens is de prijs van benzine deze week gestegen tot 1,731 euro per liter, een stijging van 0,58% vergeleken met de week ervoor. Hierdoor is benzine nu duurder dan ooit dit jaar en zijn de prijzen vergelijkbaar met die van begin november vorig jaar, toen de overheidskorting van 20 cent per liter nog van kracht was.

Het Weekly Oil Bulletin , dat gegevens verzamelt van ruim 11.400 Spaanse tankstations, toont aan dat de gemiddelde benzineprijs in Spanje iets hoger is dan 1,731 euro per liter en diesel bijna 1,623 euro kost. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 95,21 euro. Op dit moment kost een 55-liter tank diesel 89,21 euro.

Een liter benzine kost op dit moment in Nederland 2,107 euro gemiddeld, terwijl een liter diesel ook duurder is geworden en steeg naar 1,858 euro. Met deze prijzen kost het vullen van een 55-liter tank benzine 115,89 euro. Op dit moment kost vullen van een 55-liter tank diesel 102,19 euro. Het verschil met Spanje met een volle tank is 20,68 euro wat betreft benzine en 12,98 euro wat betreft diesel.

Een liter benzine kost op dit moment in België 1,817 euro gemiddeld, terwijl een liter diesel ook duurder is geworden en steeg naar 1,892 euro. Met deze prijzen kost het vullen van een 55-liter tank benzine 99,94 euro. Op dit moment kost een 55-liter tank diesel 104,06 euro. Het verschil met Spanje met een volle tank is 4,73 euro wat betreft benzine en 14,85 euro wat betreft diesel.

Dit zijn gemiddelde prijzen die in de Spaanse regio’s, provincies en gemeenten anders kunnen zijn. Wil je de goedkoopste brandstofprijzen in jouw omgeving weten, kijk dan HIER (op de computer) of HIER (op de smartphone) op de website van het Ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging voor de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt in Spanje.

NOTA: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin . Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden) zijn doorgaans goedkoper).