De andere bezoekers van de Caminito del Rey

De andere bezoekers van de Caminito del Rey
Beeld: Archieffoto

De andere bezoekers van de Caminito del Rey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Tijdens een bezoek aan de Caminito del Rey tussen Ardales en El Chorro (Álora) kom je niet alleen andere wandelaars tegen maar ook o.a. Gieren, adelaars, haviken, wilde zwijnen en andere dieren die te zien zijn tijdens de spannende tour. El Caminito del Rey is een wandelpad in het natuurgebied van de Gaitanes kloof met hangende loopbruggen van meer dan 100 meter hoogte.

Tijdens de wandeling over de Caminito del Rey kun je genieten van spectaculaire vergezichten en spannende wandelpaden. Maar wat betreft fauna is het ook mogelijk om verschillende dieren te zien waarbij men aangeeft dat de route en de sinds 2015 1,2 miljoen bezoekers er niet voor hebben gezorgd dat de vale gier (buitre leonado) weg is gegaan want deze ongeveer 50 exemplaren gaan normaal door met nesten.

El Caminito del Rey is een speciaal beschermingsgebied voor vogels (ZEPA), dus het is gebruikelijk om de steenarend (águila real), de patrijsarend (águila perdicera) of de slechtvalk (halcón peregrino) te zien vliegen. Er komen echter ook watervogels (mirlo acuático) voor en de typische roodborstjes (petirrojos), zanglijsters (zorzales) en braamsluipers (currucas).

Er zijn ook zoogdieren te zien zoals de berggeiten (cabra montés), everzwijnen (jabalí), dassen (tejón), steenmarters (garduña) en genetkatten (gineta). Deze wilde dieren maken in de avonduren gebruik van de wandelpaden die overdag elke dag door zo’n 1.000 bezoekers gebruikt worden.

Het beschermde natuurschoon, de flora en de fauna zorgen ervoor dat de Caminito del Rey een kandidaat is voor de Werelderfgoed van UNESCO.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.