skip to Main Content
De andere bezoekers van de Caminito del Rey
Archieffoto

De andere bezoekers van de Caminito del Rey

MÁLAGA – Tijdens een bezoek aan de Caminito del Rey tussen Ardales en El Chorro (Álora) kom je niet alleen andere wandelaars tegen maar ook o.a. Gieren, adelaars, haviken, wilde zwijnen en andere dieren die te zien zijn tijdens de spannende tour. El Caminito del Rey is een wandelpad in het natuurgebied van de Gaitanes kloof met hangende loopbruggen van meer dan 100 meter hoogte.

Tijdens de wandeling over de Caminito del Rey kun je genieten van spectaculaire vergezichten en spannende wandelpaden. Maar wat betreft fauna is het ook mogelijk om verschillende dieren te zien waarbij men aangeeft dat de route en de sinds 2015 1,2 miljoen bezoekers er niet voor hebben gezorgd dat de vale gier (buitre leonado) weg is gegaan want deze ongeveer 50 exemplaren gaan normaal door met nesten.

El Caminito del Rey is een speciaal beschermingsgebied voor vogels (ZEPA), dus het is gebruikelijk om de steenarend (águila real), de patrijsarend (águila perdicera) of de slechtvalk (halcón peregrino) te zien vliegen. Er komen echter ook watervogels (mirlo acuático) voor en de typische roodborstjes (petirrojos), zanglijsters (zorzales) en braamsluipers (currucas).

Er zijn ook zoogdieren te zien zoals de berggeiten (cabra montés), everzwijnen (jabalí), dassen (tejón), steenmarters (garduña) en genetkatten (gineta). Deze wilde dieren maken in de avonduren gebruik van de wandelpaden die overdag elke dag door zo’n 1.000 bezoekers gebruikt worden.

Het beschermde natuurschoon, de flora en de fauna zorgen ervoor dat de Caminito del Rey een kandidaat is voor de Werelderfgoed van UNESCO.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Deze idd zo prachtige natuur waar ik zo verwonderd en blij en gelukkig mee ben. En die dieren, het paradijs op aarde.
    Waar ik zonet wel veel schrik van kreeg was een advertentie waarbij men met squad daar overal gaat rond rijden.
    Bangelijk!

  2. Tijdens mijn laatste bezoek heb ik een enorme hoeveelheid gieren gezien. Op 1 foto heb ik er 70 geteld. Niet alleen de caminito is fraai, ook de omgeving tussen de in- en uitgang…..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken