De andere bezoekers van de Caminito del Rey

De andere bezoekers van de Caminito del Rey
Beeld: Archieffoto

MÁLAGA – Tijdens een bezoek aan de Caminito del Rey tussen Ardales en El Chorro (Álora) kom je niet alleen andere wandelaars tegen maar ook o.a. Gieren, adelaars, haviken, wilde zwijnen en andere dieren die te zien zijn tijdens de spannende tour. El Caminito del Rey is een wandelpad in het natuurgebied van de Gaitanes kloof met hangende loopbruggen van meer dan 100 meter hoogte.

Tijdens de wandeling over de Caminito del Rey kun je genieten van spectaculaire vergezichten en spannende wandelpaden. Maar wat betreft fauna is het ook mogelijk om verschillende dieren te zien waarbij men aangeeft dat de route en de sinds 2015 1,2 miljoen bezoekers er niet voor hebben gezorgd dat de vale gier (buitre leonado) weg is gegaan want deze ongeveer 50 exemplaren gaan normaal door met nesten.

El Caminito del Rey is een speciaal beschermingsgebied voor vogels (ZEPA), dus het is gebruikelijk om de steenarend (águila real), de patrijsarend (águila perdicera) of de slechtvalk (halcón peregrino) te zien vliegen. Er komen echter ook watervogels (mirlo acuático) voor en de typische roodborstjes (petirrojos), zanglijsters (zorzales) en braamsluipers (currucas).

Er zijn ook zoogdieren te zien zoals de berggeiten (cabra montés), everzwijnen (jabalí), dassen (tejón), steenmarters (garduña) en genetkatten (gineta). Deze wilde dieren maken in de avonduren gebruik van de wandelpaden die overdag elke dag door zo’n 1.000 bezoekers gebruikt worden.

Het beschermde natuurschoon, de flora en de fauna zorgen ervoor dat de Caminito del Rey een kandidaat is voor de Werelderfgoed van UNESCO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Helga

Deze idd zo prachtige natuur waar ik zo verwonderd en blij en gelukkig mee ben. En die dieren, het paradijs op aarde.
Waar ik zonet wel veel schrik van kreeg was een advertentie waarbij men met squad daar overal gaat rond rijden.
Bangelijk!

Galvez

Tijdens mijn laatste bezoek heb ik een enorme hoeveelheid gieren gezien. Op 1 foto heb ik er 70 geteld. Niet alleen de caminito is fraai, ook de omgeving tussen de in- en uitgang…..

Alexander F. Somers

Gedeelde vreugde, mooier kan niet.

Het was niet de bedoeling dat ik anoniem ben, vandaag nog een keer.

Anoniem

Gedeelde vreugde, mooier kan niet.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.