Discotheken in Catalonië mogen weer open maar niet om te dansen (UPDATE)

123rf
Beeld: 123rf

Discotheken in Catalonië mogen weer open maar niet om te dansen (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De discotheek uitbaters en verenigingen van discotheek eigenaren  hebben het voor elkaar gekregen dat de regionale overheid in Catalonië besloten heeft de discotheken weer te openen nadat ze maanden geleden gedwongen hun deuren moesten sluiten vanwege de corona-crisis. De discotheken mogen weliswaar weer open gaan maar de dansvloer gebruiken om te dansen mag nog niet.

De discotheek eigenaren in Catalonië kunnen deels opgelucht adem halen omdat ze hun deuren weer mogen openen. Maar de dansliefhebbers kunnen er echter niet terecht omdat de dansvloeren dicht moeten blijven, dat wil zeggen, deze mogen wel gebruikt worden maar niet om te dansen.

UPDATE donderdag: Uiteindelijk heeft de regionale overheid in Catalonië besloten om de discotheken nog geen toestemming te geven om te openen. Die beslissing heeft men op het laatste moment genomen omdat het aantal besmettingsgevallen weer aan het stijgen is in de regio en men vreest voor meer uitbraken als de discotheken wel open zouden zijn.

De discotheken mogen de dansvloeren wél omtoveren tot een plaats voor tafels en stoelen waar het publiek kan eten, drinken en/of naar live muziek kan luisteren of naar een optreden kan kijken. Zoals overal dient er wel voldoende afstand te zijn tussen de tafels en stoelen en dient men met een mondkapje op aan tafel te zitten.

Verder worden bij binnenkomst alle namen en telefoonnummers opgeschreven voor een mogelijk bron- en contactonderzoek wanneer er een corona-uitbraak vast wordt gesteld.

De klanten mogen niet aan de bar zitten of staan en moeten op stoelen zitten met of zonder tafels maar altijd met de anderhalve meter social distance en op het moment dat er niets genuttigd wordt met het verplichte mondkapje op.

De beslissing komt op het moment dat er weer een lichte stijging is van besmettingsgevallen in Catalonië. Het is nu aan de discotheek eigenaren en aan de bezoekers van de discotheken gaan of de corona-maatregelen worden nageleefd want als er weer meer besmettingen plaatsvinden kan het zomaar zijn dat de versoepeling weer wordt ingetrokken.

UPDATE: Op woensdag werd bekend dat ook de Madrid regio het vanaf 15 oktober weer toe zal staan dat discotheken openen. Maar net zoals in Catalonië mag er niet gedanst worden op de dansvloeren.

Ga naar de inhoud