Bryan Adams komt in februari 2022 voor concerten naar Madrid en Barcelona

Bryan Adams komt in februari 2022 voor concerten naar Madrid en Barcelona
Beeld: Bryan Adams

Bryan Adams komt in februari 2022 voor concerten naar Madrid en Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID/BARCELONA – De Canadese zanger Bryan Adams komt in februari 2022 voor twee concerten naar Madrid en Barcelona. Dat gebeurt tijdens de ‘Live 22’ tour op 1 februari in het WiZink Center in Madrid en op 2 februari in het Palau Sant Jordi in Barcelona. De kaartverkoop start via de gebruikelijke kanalen op 15 oktober 2021.

De laatste keer dat Bryan Adams in Spanje was voor concerten was in 2019 toen hij Madrid, Barcelona, Bilbao, Murcia en Sevilla bezocht tijdens de ‘Shine a Light Tour’. Op de website van Bryan Adams is te zien dat half oktober 2021 een nieuw lied met video ‘So happy it hurts’ gelanceerd wordt.

De nu 62-jarige Bryan Adams scoorde wereldwijde hits zoals ‘Run to You’ in 1984 gevolgd door het aanstekelijke ‘Summer of 69’ in 1985, ‘Everything I do I do it for you’ in 1991, ‘Please forgive me’ in 1993 en ‘Have you ever really loved a woman’ uit 1995.

Adams werd geboren als kind van Britse ouders, die in de jaren vijftig naar Canada emigreerden. Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Bryan Adams woonde een paar jaar in Portugal, waar zijn vader ambassadeur was. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar.

Bryan Adams heeft altijd iets voor Spanje gevoeld zoals het Alhambra in Granada wat volgens de Canadese zanger een van de mooiste monumenten ter wereld is. Verder had hij veel bewondering voor de flamenco gitaar artiest Paco de Lucía.

Ga naar de inhoud