Search
menu
Search

Spaanse Paradores hotels sluiten zomer met record bezetting af

Spaanse Paradores hotels sluiten zomer met record bezetting af
Beeld: Paradores / Facebook

Spaanse Paradores hotels sluiten zomer met record bezetting af

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al met al is het voor de Spaanse staatshotels keten Paradores opnieuw niet zo’n slechte zomer geworden. De 98 hotels in kastelen, kloosters, paleizen, statige herenhuizen of op bijzonder plaatsen (97 in Spanje, 1 in Portugal) hebben in juli, augustus en september een bezettingsgraad gehad van 83,4 procent. In de zomer van 2020 was de bezettingsgraad nog 74 procent en in de zomermaanden van het pre-Covid jaar 2019 was dat 79,2 procent.

Ondanks de wereldwijde crisis in het toerisme vanwege de corona-pandemie is het de Paradores toch gelukt om een goede bezetting van 83,4 procent in alle 98 hotels op Spaans grondgebied te hebben in de maanden juli, augustus en september. Dat is het beste resultaat van de afgelopen 15 jaar en meer dan het oude record van 82,6 procent in de zomer van 2006. 

In juli, augustus en september werden praktisch alle Paradores goed geboekt met gemiddeld 448.533 kamers en een bezettingsgraad van 83,4 procent en zelfs 95 procent in de weekenden. In deze drie zomermaanden werden in de Paradores 800.000 ontbijtbuffetten en 750.000 middag- en avondmaaltijden geserveerd. De omzet van de Paradores steeg naar 101,7 miljoen euro wat 37,6 procent meer is dan in dezelfde periode in 2020 en 14 procent meer dan in juli, augustus en september 2019.

De nieuwe president van de Paradores, Pedro Saura, zegt dat hij tevreden is over deze cijfers in opnieuw een zeer moeilijk jaar voor het toerisme. Daarbij valt net zoals in veel andere hotels op dat het aantal buitenlandse gasten in de Paradores vele malen kleiner was dit jaar terwijl het aantal nationale of Spaanse gasten vele malen groter was dan normaal. Paradores verwacht voor het laatste trimester van dit jaar een stijging van internationale klanten en met name de reserveringen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn weer aan het stijgen.

Informatie en reizen

Mocht je meer informatie willen over de ruim 100 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg in het Engels en Spaans.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?