Waar kom je uit als je in Spanje een gat graaft naar de andere kant van de aarde

Waar kom je uit als je in Spanje een gat graaft naar de andere kant van de aarde
Beeld: 123rf

Waar kom je uit als je in Spanje een gat graaft naar de andere kant van de aarde

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je verveelt je en je hebt de beschikking over een schop en een tuin en je besluit om ergens in Spanje een gat te graven naar de andere kant van de aarde, waar zou je dan uit komen? De meeste lezers zullen nu denken dat ze ergens in China zullen belanden maar de kans is veel groter om in zee te eindigen. Maar waar kom je precies uit als je een gat naar de andere kant van de aardbol graaft in Spanje?

We zullen alvast verklappen dat wij van de redactie dat niet zelf geprobeerd hebben om dit voor de lezers uit te zoeken maar we hebben het antwoord gezocht op de website Antipodesmap. Op die website kun je een land, stad of coördinaten opgeven om precies erachter te komen waar je uitkomt aan de andere kant van de aarde.

Wat we alvast kunnen zeggen is dat er maar weinig grote steden zijn die een antipode hebben maar als je graaft in La Coruña (Galicië) kom je uit in Christchurch (Nieuw-Zeeland) terwijl als je begint te graven in Madrid je uitkomt bij Weber (Nieuw Zeeland). 

Een graaftocht vanuit Barcelona (Catalonië) eindigt nat in zee voor de kust van Nieuw Zeeland en ook graven vanuit Valencia eindigt in de Grote/Stille of Pacifische Oceaan. Begin je met graven in Málaga (Andalusië) dan kom je al dichter bij land maar nog steeds in het water voor de kust van Auckland (Nieuw Zeeland).

Begin je een graaf tocht op Gran Canaria dan eindig je ergens voor de kust van Brisbane (Australië) terwijl je vanaf Mallorca opnieuw eindigt voor de kust van Nieuw Zeeland.

Over het algemeen kan gezegd worden dat graven ergens op het vasteland van Spanje  eindigt in Nieuw Zeeland. Graven in Nederland of België levert een nat pak op omdat je in de Grote/Stille Oceaan ten zuidoosten van Nieuw Zeeland eindigt maar dan wel een dag terug in de tijd omdat die plek nét aan de andere kant van de datumgrens ligt.

Zoek naar jouw woonplaats op deze WEBSITE en kijk wat de antipode is.

Ga naar de inhoud