Leer de Turkse Mercadona kennen met bijna hetzelfde logo en huismerken

Leer de Turkse Mercadona kennen met bijna hetzelfde logo en huismerken
Beeld: File / web

Leer de Turkse Mercadona kennen met bijna hetzelfde logo en huismerken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is enige tijd geleden het buitenlandse avontuur begonnen door supermarkten te openen buiten Spanje. Dat avontuur begon in buurland Portugal maar als je de bovenstaande foto ziet dan lijkt het er bijna op dat de Mercadona ook in Turkije is geland. In dat land is een populaire supermarktketen die nagenoeg hetzelfde logo met dezelfde kleuren heeft en bijna een soortgelijke Mercadona filosofie en huismerken.

Als je de foto bekijkt dan lijkt de File supermarkt in Turkije een regelrechte copie te zijn van de Spaanse Mercadona. Niet wat betreft de naam maar wel vanwege de kleur van de letters, het logo en de hele uitstraling van de supermarkten. 

Terwijl de Mercadona als bekendste huismerken Deliplus (cosmetica), Hacendado (voeding en drank) en Bosque Verde (schoonmaak) heeft, bezit ook de File-keten eigen huismerken, te weten Harras (te vergelijken met Hacendado), Actisoft (Bosque Verde) en Daycare (Deliplus).

De overeenkomsten tussen File en Mercadona zijn makkelijk te zien zoals het logo in de vorm van een winkelmand, de groene kleur van de supermarkt naam File, de kleur groen van de Actisoft producten net zoals Bosque Verde en het lettertype van Daycare wat nagenoeg hetzelfde is als dat van Deliplus.

De grote baas van BIM heeft ooit in een interview toegegeven dat ze bij de creatie van File in 2015 gekeken hebben naar andere supermarkten in de Verenigde Staten en Europa waarbij ook de naam Mercadona is genoemd.

Enkele voorbeelden van FILE producten:

Ga naar de inhoud