Search
menu
Search

72-jarige Belgische toeriste verdronken in zwembad aan de Costa Dorada

72-jarige Belgische toeriste verdronken in zwembad aan de Costa Dorada
Beeld: via canva.com

72-jarige Belgische toeriste verdronken in zwembad aan de Costa Dorada

Een Belgische toeriste van 72 jaar is donderdagavond in een gemeenschappelijk zwembad in de woonwijk Riumar in Deltebre (Tarragona) om het leven gekomen. De vrouw ging zwemmen in het zwembad van het complex bestaande uit aaneengeschakelde woningen en verdronk door nog onbekende reden.

Het slachtoffer ging met haar man naar het gemeenschappelijke gedeelte van het complex. Zij besloot een duik te nemen en hij ging een wandeling maken. Kort na 19 uur zag een van de onderhoudsmedewerkers het lichaam van een vrouw in het water drijven en waarschuwde 112. Agenten van de Mossos d’Esquadra en een ambulance kwamen ter plaatse. Ondanks pogingen tot reanimatie werd de dood van het slachtoffer, een 72-jarige vrouw van Belgische nationaliteit, vastgesteld.

Het is de tweede persoon die dit jaar in een zwembad in Catalonië is omgekomen. De eerste dode werd in juli geregistreerd in een installatie in de woonwijk L’Ametlla de Mar. Daarnaast is het de tweede persoon die in de afgelopen 48 uur in Terres de l’Ebre omkomt door deze omstandigheden. Afgelopen woensdag is in L’Ampolla een 70-jarige gepensioneerde vrouw uit Tortosa bij het strand L’Arenal in L’Ampolla verdronken. Haar man besloot te gaan wandelen, terwijl zij zich verfriste in zee.

De twee doden deze week in Terres de l’Ebre, in het zuiden van de provincie Tarragona, komen bovenop de drie verdrinkingsdoden, een overlijden in La Pineda en twee in Salou, die in de tweede helft van september werden geregistreerd op de stranden van de Costa Dorada. 

De vijf slachtoffers van de afgelopen weken, buiten het zomerseizoen, komen bovenop de 16 die de provincie in 2023 heeft geregistreerd (15 op het strand en één in een zwembad). Met de laatste twee verdrinkingsdoden van afgelopen week, is dat aantal gestegen naar 18, waarvan twee in een zwembad en de rest aan de kust van de Costa Dorada.

Ga naar de inhoud