Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (78)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (78)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (78)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Oktober is voor ons de maand van de wat langere verblijven. Dit betekent dat er niet zoveel gepoetst hoeft te worden. Er is gewoon weer tijd voor leuke dingen. Zo zijn we sinds lange tijd weer eens met onze wandelvrienden op pad geweest. Deze wandelgroep stamt nog uit de tijd dat we in Hondon de las Nieves woonden. Toentertijd maakten we bijna elke week een mooie wandeling van zo’n 10 kilometer, maar daar was de afgelopen jaren van onze kant niet veel van terechtgekomen. Gelukkig konden we starten met een vlakke wandeling bij ons in de buurt. Ook onze hond Donja kon gezellig mee en het was heel fijn om elkaar weer te zien.

Het andere leuke van deze week was een bezoek aan de gastronomische beurs in Alicante. Een beurs met allemaal lekkere dingen. In het begin liepen we er een beetje onwennig rond, niet goed wetend wat we konden verwachten en hoe het allemaal werkte. Bij binnenkomst kregen we een polsbandje met een chip waar geld op gezet kon worden en met dat polsbandje kon je bij de stands betalen. Heel handig, iedereen hetzelfde betalingssysteem en geen contant geld. 

Er waren vele restaurants aanwezig, waar je heerlijke gerechten kon kopen. Stands waar lokale producten worden verkocht, zoals honing en jams en die allemaal te proeven waren. Foodtrucks met lekkere snacks, bodega’s met wijnproeverijen, kookdemonstraties, te veel om op te noemen. Er waren ook diverse gemeenten uit de provincie Alicante aanwezig met allerlei toeristische informatie. Dat is natuurlijk heel handig om aan onze gasten te kunnen laten zien. Dus werd de tas volgeladen met een hele stapel folders. Al met al een superleuke middag gehad!

Als laatste nog even een update over de auto. Alle punten waarop de auto was afgekeurd zijn gerepareerd en het keuringsstation gaf groen licht om weer een half jaar weg te blijven. Gelukkig viel de factuur mee… Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud