skip to Main Content
Mercadona kaas in top 16 van beste kazen ter wereld
Mercadona.es

Mercadona kaas in top 16 van beste kazen ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Een van de kazen die in de Spaanse Mercadona supermarkten te vinden is, werd in Noorwegen tijdens het World Cheese Awards 2018 gala gekozen tot een van de 16 beste kazen ter wereld. Het gaat om de “La Reserva” van de producent Queserías Entrepinares uit Valladolid en in Spanje verkocht wordt als “Entrepinares viejo tostado” of “Oveja Viejo”.

De hierboven genoemde kaas eindigde als nummer 14 op de top 16 lijst van werelds beste kazen met een betaalbare prijs van minder dan 11 euro per kilo. Deze kaas wordt in de Mercadona verkocht voor 3,83 euro voor een stuk van ongeveer 350 gram en 12,90 euro voor een stuk van 1,5 kilo.

De “Entrepinares viejo tostado” of “Oveja Viejo” kaas is een schapenkaas die gemaakt wordt door de huisleverancier van de kazen bij de Mercadona supermarktketen. Deze kaas eindigde op de 14e plaats maar er zijn nog twee Spaanse kazen die hoger eindigden.

Op de zesde plaats eindigde de Catalaanse kaas “Formatge Madurat” van de producent Formatges Mas El Garet in de gemeente Tona (Barcelona). Op de elfde plaats eindigde de kaas “Maxorata Semicurado con Pimentón” van de producent Grupo Ganaderos de Fuerteventura op het gelijknamige Canarische Eiland.

Op de eerste plaats van de top 16 lijst van werelds beste kazen die HIER (PDF) te vinden is staat een Gouda kaas maar niet uit Nederland maar uit Noorwegen, Fanaost Aged-Gouda van een kleine producent die slechts 12 koeien heeft. Op de top 16 lijst staat geen enkele Nederlandse kaas.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Uw info is niet correct. De kaas die gekozen is onder de 16 besten is de “Viejo Tostado” (Mezcla). Deze wordt enkel verkocht in cuñas. Dit is NIET dezelfde als de Oveja Viejo die U vernoemt en in de foto toont.

 2. Hallo Gerard,
  Tussen puntaprima en playaflamenga heb je carre four aan
  De 332 als je iets je om hoog gaat is daar een jumbowinkel
  Die oude kaas verkoopt, hoop dat je het kan vinden.
  Hartelijke groeten mary

 3. Nu we het over kaas hebben. Ik woon nog niet lang in Spanje maar ik zoek nog naar een kaas die we in Nederland oude kaas zouden noemen. Wie helpt mij?

  1. Afhankelijk van waar je woont Gerard, kan je zelfs gewoon aan de echte Nederlandse oude kaas komen, maar zoals anderen zeggen, bij de Mercadona hebben ze ¨Old Amsterdam¨ gewoon liggen tussen de kazen. Zijn wel kleine stukjes, lekker met een likje mosterd is het genieten van een mooi stukkie kaas.

   1. Old Amsterdam is geen oude kaas en komt kennelijk ook niet uit Amsterdam. Google maar eens op Keuringsdienst van Waarde – Old Amsterdam.

    1. Ach Cornelis als je al lang in Spanje woont en je wilt het idee hebben dat je op een stukje oude kaas uit Holland aan het kauwen bent, dan laat ik me graag voor de gek houden hoor.
     Schapenkaas is ook prima, geitenkaas krijg ik echt niet weg, maar dat is mijn smaak heh, anderen vinden het geweldig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken