Mercadona kaas in top 16 van beste kazen ter wereld

Mercadona kaas in top 16 van beste kazen ter wereld
Beeld: Mercadona.es

Mercadona kaas in top 16 van beste kazen ter wereld

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een van de kazen die in de Spaanse Mercadona supermarkten te vinden is, werd in Noorwegen tijdens het World Cheese Awards 2018 gala gekozen tot een van de 16 beste kazen ter wereld. Het gaat om de “La Reserva” van de producent Queserías Entrepinares uit Valladolid en in Spanje verkocht wordt als “Entrepinares viejo tostado” of “Oveja Viejo”.

De hierboven genoemde kaas eindigde als nummer 14 op de top 16 lijst van werelds beste kazen met een betaalbare prijs van minder dan 11 euro per kilo. Deze kaas wordt in de Mercadona verkocht voor 3,83 euro voor een stuk van ongeveer 350 gram en 12,90 euro voor een stuk van 1,5 kilo.

De “Entrepinares viejo tostado” of “Oveja Viejo” kaas is een schapenkaas die gemaakt wordt door de huisleverancier van de kazen bij de Mercadona supermarktketen. Deze kaas eindigde op de 14e plaats maar er zijn nog twee Spaanse kazen die hoger eindigden.

Op de zesde plaats eindigde de Catalaanse kaas “Formatge Madurat” van de producent Formatges Mas El Garet in de gemeente Tona (Barcelona). Op de elfde plaats eindigde de kaas “Maxorata Semicurado con Pimentón” van de producent Grupo Ganaderos de Fuerteventura op het gelijknamige Canarische Eiland.

Op de eerste plaats van de top 16 lijst van werelds beste kazen die HIER (PDF) te vinden is staat een Gouda kaas maar niet uit Nederland maar uit Noorwegen, Fanaost Aged-Gouda van een kleine producent die slechts 12 koeien heeft. Op de top 16 lijst staat geen enkele Nederlandse kaas.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.