47-jarige vrouw na 18 jaar opsluiting in woning gevonden in Málaga

47-jarige vrouw na 18 jaar opsluiting in woning gevonden in Málaga
Beeld: Twitter

47-jarige vrouw na 18 jaar opsluiting in woning gevonden in Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft een inmiddels 47-jarige vrouw uit haar benarde situatie in Málaga kunnen redden. Het lijkt erop dat de vrouw waarvan de identiteit niet bekend is gemaakt maar liefst 18 jaar de woning niet heeft verlaten en dat ze daar opgesloten werd gehouden of dat ze daar zelf voor koos. De politie heeft de vrouw gevonden na melding van een oom die haar al heel lang niet had gezien.

De vrouw werd in een kamer in de woning gevonden waar ook de 70-jarige moeder en een zus van dezelfde leeftijd leefden. Volgens de politie lijkt het erop dat de 47-jarige vrouw al minstens 18 jaar niet buiten de deur is geweest en dat ze in huis werd vastgehouden.

Dat concludeert de politie uit de identiteitskaart van de vrouw die verlopen is in 2001 en omdat niemand in de omgeving de vrouw de laatste jaren op straat gezien heeft of omdat ze niet staat geregistreerd bij de lokale gezondheidsdienst.

Het onderzoek loopt nog maar het lijkt erop dat de vrouw in kwestie binnenshuis werd gehouden al zijn er ook getuigen die zeggen dat ze de moeder en dochter/zus ook bijna nooit buiten zagen. De gevonden vrouw had echter geen spierkracht meer in haar benen omdat ze nauwelijks beweging had gedurende jaren.

De politie moest de rechter inschakelen om de woning te betreden omdat de moeder de politie geen toestemming gaf. Toen de 47-jarige vrouw in haar toestand gevonden werd zei ze spontaan dat ze zelf gekozen had om al die jaren binnen te blijven, iets waar de politie aan twijfelt. Alledrie de vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en medische behandeling. Het onderzoek loopt nog.

Ga naar de inhoud