Nederlandse regering: reizen naar de Canarische Eilanden onwenselijk

Nederlandse regering: reizen naar de Canarische Eilanden onwenselijk
Beeld: Freepik

Nederlandse regering: reizen naar de Canarische Eilanden onwenselijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Terwijl reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zoals TUI en Transavia aangeven dat ze doorgaan met het aanbieden van reizen en vluchten naar de ‘gele’ Canarische Eilanden, zegt de Nederlandse overheid dat deze reizen onwenselijk zijn. Een verbod om te reizen naar het buitenland zoals de Spaanse archipel is er niet maar er geldt wel een dringend advies om niet naar het buitenland te gaan voor een vakantie.

In feite gaan de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen tegen het advies in door met het aanbieden van de reizen en dat vindt de regering onwenselijk. De regering heeft op dinsdag een uitdrukkelijke oproep gedaan om niet naar het buitenland te reizen en niet op vakantie te gaan. Als mensen dat dan toch doen dan moet men echt de eigen verantwoordelijkheid nemen, aldus de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De regering wil dat er alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland plaatsvinden en dus geen niet-noodzakelijke reizen waaronder ook geen familiebezoek en/of vakantie. Feit is echter dat de Canarische Eilanden als winterzon bestemming binnen Europa een geel reisadvies hebben en dus mag men van het Ministerie van Buitenlandse Zaken daar op vakantie gaan.

De regering zegt echter al te praten met de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen om het reizen naar de Canarische Eilanden zoveel mogelijk te ontmoedigen. 

Op de website Nederlandwereldwijd.nl waar de reisadviezen worden gepubliceerd staat sinds dinsdag 3 november vermeld: ‘Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf deze winter daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk’ met een link naar deze website van de Rijksoverheid.

Op de website van Rijksoverheid staat onder andere: Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot medio januari, tenzij strikt noodzakelijk en vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.