Spaanse premier Pedro Sánchez feliciteert Joe Biden

Spaanse premier Pedro Sánchez feliciteert Joe Biden
Beeld: La Moncloa

Spaanse premier Pedro Sánchez feliciteert Joe Biden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals veel andere wereldleiders heeft ook de Spaanse premier Pedro Sánchez de 46e president van de Verenigde Staten Joe Biden en vicepresident Kamala Harris gefeliciteerd. Sánchez wenst hen veel geluk en geeft aan dat Spanje net zoals de Europese Unie klaar staat om samen te werken. 

Nadat op zaterdag bekend werd dat de democraat Joe Biden na vier dagen wachten uiteindelijk de verkiezingen in de Verenigde Staten heeft gewonnen en op 20 januari 2021 het Witte Huis van Donald Trump zal overnemen, hebben veel wereldleiders en presidenten van landen meteen de sociale media gebruikt om de 46e president van de Verenigde Staten te feliciteren.

‘Het Amerikaanse volk heeft hun 46e president gekozen. Gefeliciteerd Joe Biden en Kamala Harris. We wensen jullie veel succes. We zijn bereid om samen te werken met de VS om samen de grote mondiale uitdagingen het hoofd te bieden’, zei Sánchez via Twitter in de Spaanse versie terwijl er ook een Engelse versie van zijn bericht was.

Ook de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya heeft van Twitter gebruik gemaakt om Joe Biden en Kamala Harris te feliciteren. In een bericht op haar Twitter-profiel waardeert de minister van Buitenlandse Zaken het ‘record’ aan burgerparticipatie bij de verkiezingen die afgelopen dinsdag plaatsvonden.

Verder wensen andere politici waaronder ministers van de coalitieregering van Unidas-Podemos en de oppositieleiders van de PP en Ciudadanos. ALleen de extreemrechtse partij VOX en hun leider Santiago Abascal hebben nog niets gezegd maar zullen niet blij zijn met een referentie zoals Trump waar VOX veel van hun ideeën op gebaseerd hebben.

Ga naar de inhoud