Kinderen spelen weer op straat na parkeerverbod in Catalaans dorp

Kinderen spelen weer op straat na parkeerverbod in Catalaans dorp
Beeld: Àger voor het parkeerverbod / Google Streetview

Kinderen spelen weer op straat na parkeerverbod in Catalaans dorp

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LLEIDA – De gemeente van Àger in de provincie Lleida (Catalonië) heeft besloten dat het vanaf nu verboden is om op straat te parkeren. Voor alle inwoners met auto’s heeft de gemeente een centrale parkeerplaats aangelegd waar men de auto mag parkeren. Sommige inwoners weigeren dat vooralsnog te doen maar het positieve is dat de kinderen weer op straat spelen.

In het Catalaanse dorp Àger in de provincie Lleida wonen circa 500 personen maar de meeste volwassenen van hen hebben een auto. Aangezien het een klein dorp met een oud centrum en dus met smalle straten is werd het parkeren op straat een steeds groter probleem.

Daarom werd besloten dat zowel de bezoekers en toeristen als de inwoners van het dorp hun auto niet meer op de straat mogen parkeren. Uiteraard is niet iedereen daar blij mee maar het goede nieuws volgens de burgemeester is dat de kinderen weer op straat spelen en dat het veel rustiger is geworden in het dorp. De ouders zijn veel rustiger want de kans op een ongeval tijdens het voetballen of op de fiets en step rijden is niet meer aanwezig.

Er zijn volgens burgemeester Mireia Brugués vier of vijf inwoners die voet bij stuk houden en hun auto voor hun huis blijven parkeren. De Catalaanse politie heeft al diverse bekeuringen uitgeschreven maar dat is volgens de gemeente zeker niet het doel. Maar de koppige inwoners draaien ook nog wel bij, aldus Mireia Brugués.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.