Sagrada Familia installeert toppen van de torens van Marcus en Lucas

Sagrada Familia installeert toppen van de torens van Marcus en Lucas
Beeld: @sagradafamilia / twitter

Sagrada Familia installeert toppen van de torens van Marcus en Lucas

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Sagrada Familia in Barcelona is begonnen met het installeren van de sculpturen op de toppen van de torens van Marcus en Lucas. Deze evangelisten hebben beide een eigen toren en met de nieuwe sculpturen zullen de torens hun hoogste punt bereiken. 

De installatie van de delen moet klaar zijn aan het eind van het jaar 2022, zo informeert de ‘Basilica del templo’. De vier torens van de evangelisten omringen de toren van Jezus Christus. Ze zullen een hoogte van 135 meter bereiken. Om te kunnen identificeren welke toren welke profeet representeert, zal elke toren bekroond worden met de figuur die de evangelist representeert, met het boek en de vleugels. Voor Marcus zal dit een Leeuw zijn en voor Lucas zal dit een rund zijn.  

Dit alles is ontworpen door architect Antoni Gaudí. Deze week zullen de beide vleugels van de figuur van de tetramorf van de toren van de evangelist Lucas geïnstalleerd worden. Dit wordt geïnstalleerd in een element dat hetzelfde is bij alle vier torens en dat bestaat uit een elliptische hyperboloïde met een hoogte van negen meter. Deze is gemaakt van wit beton. De top van de toren van Lucas zal in de komende weken verder afgemaakt worden door eerst het boek te installeren en daarna ook de sculptuur van het rund toe te voegen. Als deze toren af is, zal verder gegaan worden met de installatie van de toren van de evangelist Marcus, die een leeuw zal hebben in plaats van een rund. 

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd via de steigers die beide torens op dit moment al omringen. Deze zullen worden weggehaald naarmate het werk vordert. De verwachting is dat de steigers weg zullen zijn ergens in de eerste helft van december en dat de torens voor het eerst verlicht zullen worden op 16 december.

Ga naar de inhoud