Search
menu
Search

Mercadona gaat weer Spaanse sinaasappels verkopen

Mercadona gaat weer Spaanse sinaasappels verkopen
Beeld: Mercadona / web

Mercadona gaat weer Spaanse sinaasappels verkopen

De Spaanse supermarktketen Mercadona komt van oorsprong uit Valencia, de autonome regio van Spanje die bekend is om sinaasappels. Recent moest de Spaanse keten nog uitleggen waarom er geen Spaanse sinaasappels in de supermarkten liggen. Maar nu heeft de Spaanse keten bekend gemaakt dat het Spaanse sinaasappel seizoen is begonnen waarbij wordt aangeven dat Mercadona 140.000 ton Spaanse ‘naranjas’ koopt.

Recent was er (net zoals elk jaar) weer enige ophef over de sinaasappels en mandarijnen die Mercadona verkoopt en dat deze niet uit Spanje komen, het land van de citrusvruchten. De reden is natuurlijk seizoensgebonden, want in Spanje worden er niet het hele jaar door sinaasappels geproduceerd terwijl de veeleisende klanten wel het hele jaar door sinaasappels willen eten of persen om te drinken.

Daarom moet Mercadona om aan de vraag te kunnen voldoen sinaasappels uit andere landen importeren in de periode van midden augustus tot november. Daarom verkoopt de keten ook mandarijnen en sinaasappels uit andere landen, zoals Zuid-Afrika, maar ook Argentinië en Brazilië.

In een persbericht heeft Mercadona laten weten dat er in het seizoen 2023/2024 140.000 ton sinaasappels van Spaanse telers komen, wat dit seizoen ongeveer 10% meer is dan het jaar daarvoor in 2022. Mercadona zal in het lopende sinaasappel seizoen, dat van november tot augustus duurt, sinaasappels uit vijf Spaanse regio’s verkopen: de regio Valencia, Andalusië, de regio Murcia, Catalonië en de Canarische Eilanden.

Mercadona verkoopt verschillende soorten citrusvruchten, afhankelijk van de tijd van het jaar: Navelina, Navel, Navel Lane Late, Navel Powel en Valencia Late. Citrusvruchten zijn een gezonde bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze zijn een goede aanvulling op een evenwichtig voedingspatroon. Sinaasappels, mandarijnen en citroenen zijn populaire citrusvruchten, maar er zijn nog veel meer soorten.

Ga naar de inhoud