Politie rolt cocaïnesmokkel netwerk in België en Spanje op

Politie rolt cocaïnesmokkel netwerk tussen België en Spanje op
Beeld: Guardia Civil

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse en Belgische politie hebben in totaal 19 mensen aangehouden in verband met een onderzoek naar cocaïnesmokkel vanuit Ecuador naar Spanje en België. De bende smokkelde cocaïne in hout naar de havens van Algeciras in Spanje en Antwerpen in België. De Guardia Civil zegt dat ook Colombia en Nederland bij het onderzoek betrokken zijn.

Tijdens de internationale samenwerking tussen politiekorpsen heeft men 1.250 kilo cocaïne in beslag genomen. Bijna 780 kilo cocaïne was verstopt in uitgeholde boomstammen en houten bielzen die aankwamen in de haven van Algeciras. 30 dagen eerder werd er in de haven van Antwerpen ook al 470 kilo gevonden.

Volgens de Guardia Civil maken de aangehouden 19 criminelen deel uit van een bende bestaande uit 26 personen. In de haven van Algeciras werden vijf containers gecontroleerd die uit Ecuador kwamen. In deze containers trof men tropisch hout aan dat was uitgehold en waarin 797,7 kilo cocaïne zat verstopt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ach ja, we kijken er niet meer van op als Nederlanders bij betrokken zijn. Nederland blijft de Colombia van Europa en dat komt niet door de Marokkanen. Dat mag ook een keer gezegd worden tegen die hypocriete Nederlanders.

Ach ja, we kijken er niet meer van op als Nederlanders bij betrokken zijn. Nederland blijft de Colombia van Europa en dat kom niet door de Marokkanen. Dat mag ook een keer gezegd worden tegen die hypocriete Nederlanders.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.