Spaanse werknemers in Gibraltar eerste Spanjaarden met corona-vaccinatie

Spaanse werknemers in Gibraltar eerste Spanjaarden met corona-vaccinatie
Beeld: Pixabay

Spaanse werknemers in Gibraltar eerste Spanjaarden met corona-vaccinatie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De Spaanse werknemers die in het Britse Gibraltar werken zullen binnenkort de eerste Spanjaarden zijn die het corona-vaccin op vrijwillige basis toegediend krijgen. Het gaat daarbij niet om alle werknemers maar hoofdzakelijk om die groep die in de medische zorg werken in Gibraltar dat bij het Verenigd Koninkrijk hoort en waar men vanaf deze week begint met de vaccinatie tegen covid.

De woordvoerder van de Asociación Sociocultural de Trabajadores Españoles en Gibraltar (Ascteg) heeft bevestigd dat de eerste inwoners van Gibraltar die het corona-vaccin toegediend krijgen de personen ouder dan 80 jaar, mensen met gezondheidsrisico’s en gezondheids- en zorgverleners zijn.

Onder die laatste groep bevinden zich ook 250 tot 300 artsen, verpleegsters en verplegers, ziekenhuispersoneel, medewerkers eerstelijnszorgcentra en zorgverleners voor ouderen of gehandicapten die uit Spanje komen en elke dag de grens van Gibraltar overschrijden om daar te werken.

Het toedienen van het Pfizer corona-vaccin is in het Verenigd Koninkrijk op vrijwillige basis maar er zal weinig medisch personeel zijn dat niet gevaccineerd wil worden met het corona-vaccin.

In Gibraltar verwacht men in de komende twee weken 35.000 corona-vaccins te ontvangen waarmee ook de circa 10.000 Spanjaarden die in Gibraltar werken gevaccineerd kunnen worden.

Het Verenigd Koninkrijk is een van de eerste landen waar men begint met het toedienen van het Pfizer-vaccin. In de Europese Unie en dus ook in Spanje is men nog niet zo ver en verwacht men op zijn vroegst eind januari 2021 te kunnen beginnen met het corona-vaccinatieprogramma.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.