Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken

Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken
Beeld: Belén de Las Palmas

Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Ondanks de corona-crisis en alle geldende maatregelen heeft de gemeente van de hoofdstad van Gran Canaria dit jaar traditiegetrouw de van zand gemaakte kerststal weer geopend. Het gaat om de ‘Belén de Arena de Las Palmas de Gran Canaria’ die vanaf nu en tot 6 januari op het Las Canteras strand van de stad Las Palmas de Gran Canaria te bezoeken is … maar wel op een andere manier.

Acht sand-art kunstenaars uit de hele wereld hebben diverse zandsculpturen gemaakt wat ware kunstwerken zijn geworden. Het gaat om Enguerrand David (België); Marielle Hessels (Nederland); Sanita Ravina (Litouwen); Leonardo Ugolini (Italië); Sue McGrew (Verenigde Staten); Aleksei Rybak (Rusland); Vadim Gryadov (Rusland) en Karen Fralich (Canada).

Samen hebben deze sand-art specialisten diverse kunstwerken van zand gemaakt die te maken hebben met de kerststal (belén) maar ook gezien moeten worden als een tribuut aan het medische ziekenhuispersoneel ten tijde van de corona-pandemie.

Het is alweer de 15e editie van deze zand-kerststal op het Las Canteras strand in Las Palmas de Gran Canaria. Dit jaar is ook het Teatro Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canaria van zand gemaakt omdat dit theater dit jaar 100 jaar bestaat.

Het hoogste zand-kunstwerk is maar liefst vier meter hoog terwijl alle zandsculpturen bijeen gemaakt zijn van 2.000 ton zand en water op een afgezet stuk strand van 1.500 vierkante meter.

Om de ‘Belén de Arena de Las Palmas de Gran Canaria’ te kunnen bezoeken moet je van te voren een plaatsje reserveren omdat er maximaal 50 personen tegelijk aanwezig mogen zijn vanwege de corona-maatregelen. Reserveren kan via deze website waar het ook mogelijk is om digitaal te doneren voor de voedselbanken in Las Palmas.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.