Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken

Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken
Beeld: Belén de Las Palmas

Van zand gemaakte kerststal in Las Palmas de Gran Canaria weer te bezoeken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Ondanks de corona-crisis en alle geldende maatregelen heeft de gemeente van de hoofdstad van Gran Canaria dit jaar traditiegetrouw de van zand gemaakte kerststal weer geopend. Het gaat om de ‘Belén de Arena de Las Palmas de Gran Canaria’ die vanaf nu en tot 6 januari op het Las Canteras strand van de stad Las Palmas de Gran Canaria te bezoeken is … maar wel op een andere manier.

Acht sand-art kunstenaars uit de hele wereld hebben diverse zandsculpturen gemaakt wat ware kunstwerken zijn geworden. Het gaat om Enguerrand David (België); Marielle Hessels (Nederland); Sanita Ravina (Litouwen); Leonardo Ugolini (Italië); Sue McGrew (Verenigde Staten); Aleksei Rybak (Rusland); Vadim Gryadov (Rusland) en Karen Fralich (Canada).

Samen hebben deze sand-art specialisten diverse kunstwerken van zand gemaakt die te maken hebben met de kerststal (belén) maar ook gezien moeten worden als een tribuut aan het medische ziekenhuispersoneel ten tijde van de corona-pandemie.

Het is alweer de 15e editie van deze zand-kerststal op het Las Canteras strand in Las Palmas de Gran Canaria. Dit jaar is ook het Teatro Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canaria van zand gemaakt omdat dit theater dit jaar 100 jaar bestaat.

Het hoogste zand-kunstwerk is maar liefst vier meter hoog terwijl alle zandsculpturen bijeen gemaakt zijn van 2.000 ton zand en water op een afgezet stuk strand van 1.500 vierkante meter.

Om de ‘Belén de Arena de Las Palmas de Gran Canaria’ te kunnen bezoeken moet je van te voren een plaatsje reserveren omdat er maximaal 50 personen tegelijk aanwezig mogen zijn vanwege de corona-maatregelen. Reserveren kan via deze website waar het ook mogelijk is om digitaal te doneren voor de voedselbanken in Las Palmas.

Ga naar de inhoud