Search
menu
Search

Politie onderzoekt mogelijke verdwijning van een jongeman in skigebied Formigal (UPDATE)

Canva
Beeld: Canva

Politie onderzoekt mogelijke verdwijning van een jongeman in skigebied Formigal (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – In het skigebied Formigal-Panticosa in de Spaanse Pyreneeën van de provincie Huesca in Aragón is de Guardia Civil een onderzoek gestart naar de verdwijning van een jongeman. De broer en een vriend van de man deden maandag aangifte bij de politie omdat sinds zaterdagnacht de man spoorloos is verdwenen.

UPDATE donderdag: De politie heeft na een zoektocht het levenloze lichaam gevonden van een man die waarschijnlijk de verdwenen 31-jarige man uit Valencia was. Autopsie moet vaststellen of het daadwerkelijk de gezochte man is. Hij werd gevonden in een berg sneeuw. Waarschijnlijk is de man nadat hij uit de bar wegliep verdwaald en ten val gekomen in de sneeuw waarna hij is overleden.

De laatste keer dat de 31-jarige Marcos Durá Cano gezien werd was in het uitgaansgebied in het skistation Formigal. Dat was in de nacht van zaterdag op zondag om 4 uur ’s morgens. Maar maandagmiddag was de man nog steeds verdwenen waarop zijn broer en een vriend naar de politie in Sallent de Gallego stapten en aangifte deden.

De Guardia Civil ging meteen op onderzoek uit en constateerde dat de mobiele telefoon van de man uit staat waardoor een makkelijke lokalisatie moeilijk is. De man heeft zijn jas en sleutel, waarvan niet bekend is of het de auto- of huissleutel is, in de bar achtergelaten. Zijn auto staat nog op dezelfde plaats waar hij hem geparkeerd had.

Aan bewoners en bezoekers in Formigal wordt gevraagd of ze de man hebben gezien maar het schijnt om een toerist te gaan die niet bekend is bij de inwoners van Formigal. Vooralsnog gaat de politie uit van een verdwijning, vrijwillig of niet, en sluit men niets uit.

verdwenen
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?