Kerstmarkt in Altea met origineel handwerk voor de beste kerstcadeaus

Kerstmarkt in Altea met origineel handwerk voor de beste kerstcadeaus
Beeld: Amata / web

Kerstmarkt in Altea met origineel handwerk voor de beste kerstcadeaus

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je je dierbaren wilt verrassen met originele en bijzondere kerstcadeautjes, dan is het geen gek idee om een bezoek te brengen aan de Kerstmarkt die kunstenaarsvereniging Amata op 9, 10 en 11 december in Altea aan de Costa Blanca organiseert. Het wordt een originele ambachtsmarkt waar alleen maar en alleen eigen werk verkocht wordt. Iedere deelnemer kan zelfs iets speciaals voor je maken, als je niet kunt vinden wat je zoekt.

Voor de organisatie van deze markt vertrouwt het gemeentehuis Altea weer op Amata, omdat ze garanderen dat alles wat er verkocht wordt, door de deelnemers zelf met de hand gemaakt is. Er worden een dertigtal kramen verwacht die een breed scala aan origineel werk aanbieden en er is voor elk wat wils. 

Keramiek en aardewerk, kleurrijke leren tassen met een bijpassende zijden sjaal, houten speelgoed en knuffeldieren, originele schilderijen en lampen gemaakt van pompoenen, sieraden in verschillende materialen, zelfs handgemaakte gitaren! En al die bijzondere spullen die je alleen op een markt van Amata kunt vinden.

Ook zullen er enkele kraampjes zijn met zoete lekkernijen, worstwaren en kazen. En om je op te warmen is er Glühwein, de beroemde glühwein uit de noordelijke landen.

Voor de allerkleinsten zijn er workshops, bordspellen, een kerstfotocall en een brievenbus om brieven aan de Kerstman achter te laten. Een veelzijdige artiest zal de markt opvrolijken door op stelten rond te lopen, kerstfiguren uit te beelden en elke avond te jongleren met vuur.  En elke middag is er live muziek.

De markt gaat op vrijdag 9 december om 18.00 uur open; de openingstijden voor zaterdag en zondag zijn van 11.00 tot 21.00 uur en blijft tussen de middag open. Op zondag sluiten ze iets vroeger. Een volledig programma en foto’s van vorig jaar staan ​​op DEZE WEBSITE.

2022 Folleto A Altea
Ga naar de inhoud