Dertigtal passagiers vlucht in Barcelona uit vliegtuig na noodstop vanwege valse geboorte

Dertigtal passagiers vlucht in Barcelona uit vliegtuig na noodstop vanwege valse geboorte
Beeld: Canva

Dertigtal passagiers vlucht in Barcelona uit vliegtuig na noodstop vanwege valse geboorte

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Woensdagochtend om 4.30 uur heeft een vliegtuig met aan boord 228 passagiers een noodstop moeten maken bij het vliegveld Barcelona-El Prat. De reden daarvoor was dat een zwangere vrouw op het punt stond te bevallen van haar baby. Maar eenmaal aan de grond bleek dat dit een valse melding was zodat een dertigtal passagiers uit het vliegtuig kon vluchten.

Toen het vliegtuig eenmaal was geland en de deuren werden geopend om de zwangere vrouw van boord te halen, sprongen 28 passagiers uit het vliegtuig op de landingsbaan en vluchtten. Met deze actie zouden ze illegaal Spaans grondgebied proberen binnen te komen. Het schijnt om een Turks vliegtuig van Pegasus te zijn die de route Casablanca-Istanbul vloog.

De Guardia Civil politie heeft na de valse en geforceerde noodstop van het vliegtuig 14 van de 28 passagiers aangehouden en is nog op zoek naar de andere gevluchte passagiers. Het gaat om 14 personen van Marokkaanse afkomst. De vrouw die moest bevallen werd in het ziekenhuis geholpen, maar artsen konden geen aanwijzingen vinden dat ze zwanger was. Ze werd uit het ziekenhuis ontslagen en meteen door de politie gearresteerd voor openbareordeverstoring.

In een soortgelijk geval slaagde een groep passagiers van een vliegtuig van Air Arabia Maroc er in november 2021 in om uit het vliegtuig te springen en over de landingsbanen van de luchthaven van Palma op Mallorca te vluchten. Dat gebeurde toen nadat een diabetespatiënt een vals medisch noodgeval had gesimuleerd. De meesten van hen werden vervolgd wegens opruiing.

Ga naar de inhoud