65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen

65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen
Beeld: Guardia Civil / Twitter

65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De politie heeft in een woning in de gemeente Soller het levenloze lichaam gevonden van een 65-jarige Nederlander. De man heeft blijkbaar een week lang dood in zijn woning gelegen zonder dat iemand daar van af wist. De politie ging op onderzoek uit nadat donderdagmiddag een buurtbewoner de Guardia Civil had gewaarschuwd.

Weliswaar moet er nog een autopsie plaatsvinden maar zoals het er nu naar uitziet is de 65-jarige Nederlander aan een natuurlijke dood gestorven. De man werd op de vloer van zijn woning in de gemeente Soller gevonden.

Blijkbaar heeft de oudere Nederlander een week of meer in zijn woning gelegen zonder dat iemand daar erg in had. 

Uiteindelijk was het een inwoner van het dorp die de Guardia Civil waarschuwde omdat zij het vreemd vond dat ze de man al een week niet gezien had.

UPDATE: Volgens de krant Ultima Hora is de Nederlander waarschijnlijk rond de jaarwisseling gestorven. De Nederlander werd in zijn woning in een straat in het dorp Soller, de Calle Sant Joan, gevonden nadat een bezorgde buurvrouw de politie had gebeld nadat ze herhaaldelijk op de deur had geklopt en had aangebeld.

De eerste hypothese is dat de 65-jarige man onwel is geworden en op de grond is gevallen. Omdat hij alleen in de woning was kon hij niet om hulp vragen en was er niemand die hem kon helpen waarna hij is overleden.

Volgens de politie zijn gesloten van de deuren en de ramen niet geforceerd en is er geen bewijs van inbraak waardoor men de voorlopige conclusie kan trekken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. De identiteit van de Nederlander is door de lokale pers niet bekend gemaakt.

De autopsie die op vrijdag plaatsvindt moet meer informatie over de dood van de Nederlander geven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.