65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen

65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen
Beeld: Guardia Civil / Twitter

65-jarige Nederlander heeft een week dood in zijn woning op Mallorca gelegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De politie heeft in een woning in de gemeente Soller het levenloze lichaam gevonden van een 65-jarige Nederlander. De man heeft blijkbaar een week lang dood in zijn woning gelegen zonder dat iemand daar van af wist. De politie ging op onderzoek uit nadat donderdagmiddag een buurtbewoner de Guardia Civil had gewaarschuwd.

Weliswaar moet er nog een autopsie plaatsvinden maar zoals het er nu naar uitziet is de 65-jarige Nederlander aan een natuurlijke dood gestorven. De man werd op de vloer van zijn woning in de gemeente Soller gevonden.

Blijkbaar heeft de oudere Nederlander een week of meer in zijn woning gelegen zonder dat iemand daar erg in had. 

Uiteindelijk was het een inwoner van het dorp die de Guardia Civil waarschuwde omdat zij het vreemd vond dat ze de man al een week niet gezien had.

UPDATE: Volgens de krant Ultima Hora is de Nederlander waarschijnlijk rond de jaarwisseling gestorven. De Nederlander werd in zijn woning in een straat in het dorp Soller, de Calle Sant Joan, gevonden nadat een bezorgde buurvrouw de politie had gebeld nadat ze herhaaldelijk op de deur had geklopt en had aangebeld.

De eerste hypothese is dat de 65-jarige man onwel is geworden en op de grond is gevallen. Omdat hij alleen in de woning was kon hij niet om hulp vragen en was er niemand die hem kon helpen waarna hij is overleden.

Volgens de politie zijn gesloten van de deuren en de ramen niet geforceerd en is er geen bewijs van inbraak waardoor men de voorlopige conclusie kan trekken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. De identiteit van de Nederlander is door de lokale pers niet bekend gemaakt.

De autopsie die op vrijdag plaatsvindt moet meer informatie over de dood van de Nederlander geven.

Ga naar de inhoud