Fast-Ferry loopt vast in de haven van Agaete op Gran Canaria (UPDATE)

Fast-Ferry loopt vast in de haven van Agaete op Gran Canaria
Beeld: Twitter

Fast-Ferry loopt vast in de haven van Agaete op Gran Canaria (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Donderdagavond 7 januari rond 21.30 uur is een fast-ferry van de rederij Fred Olsen met 75 passagiers en bemanningsleden aan boord vastgelopen in de haven van Agaete in het noordwesten van het eiland Gran Canaria. Vanwege het slechte weer met een wilde zee en hoge golven raakte de Express ferry vast toen deze wilde aanmeren in de haven van Puerto de las Nieves.

Vanwege het tijdstip en het slechte weer hebben de 59 passagiers en 16 bemanningsleden de nacht door moeten brengen aan boord van de vastgelopen ferry. Bij het vastlopen van de fast-ferry raakte niemand gewond maar logischerwijze was er wel even paniek.

UPDATE: Vrijdagmiddag is men er in geslaagd om de 59 passagiers en diverse bemanningsleden van boord te halen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een reddingsboot van de Spaanse kustwacht. Er is bij de aanvaring niemand gewond geraakt maar een vrouwelijke passagier had last van een paniekaanval.

Uiteindelijk kon men donderdagavond en nacht niet verder gaan met de reddingswerkzaamheden en het proberen losmaken van de ferry waarop besloten werd om op vrijdagochtend verder te gaan. Er zijn twee grote sleepboten naar de fast-ferry gestuurd die de ferry op zijn plaats houden.

Het gaat om de Bentago Express, een fast-ferry catamaran, van de rederij Fred Olsen die de route Santa Cruz de Tenerife en Agaete in het noordwesten van het eiland Gran Canaria aflegde. Volgens de krant had dezelfde ferry eerder die dag om 17 uur ook al problemen om aan te meren. De oorzaak daarvan is het slechte weer.

Nadat de ferry was vastgelopen waren het als eerste vissers uit het dorp die te hulp schoten. Maar vanwege de wilde zee konden zij ook niet veel meer doen en was het bovendien te gevaarlijk.

Aan boord van de fast-ferry zijn 59 passagiers, 16 bemanningsleden, 27 personenwagens en 8 vrachtwagens die van Santa Cruz de Tenerife naar Puerto de las Nieves reisden.

Ga naar de inhoud